Мед Атлант

Прикарпаття забезпечує понад 90% загальнодержавного виробництва килимів. СТАТИСТИКА

Легка промисловість Франківщини представлена підприємствами текстильного виробництва:  одягу, хутра, шкіри. Випускається широкий асортимент споживчих товарів: килими та килимові вироби, постільна білизна, одяг, аксесуари, головні убори з хутра, панчішно-шкарпеткові вироби, чохли для автомобілів тощо.

Працівники легкої промисловості Прикарпаття забезпечують вагому частку у виробництві окремих видів промислової продукції України, інформують в Головне управління статистики області.

Згідно даних короткострокової звітності, у 2017-му році прикарпатськими підприємствами забезпечено понад 90% загальнодержавного виробництва килимів та покриття для підлоги, 30% – шкіри з цілих шкур великої рогатої худоби та предметів одягу та аксесуарів до одягу з хутра,  10% – пальт, півпальт, плащів, накидок тощо, чоловічих та хлопчачих, 11% – брюк та бриджів та 5% – піджаків та блейзерів чоловічих та хлопчачих, виробничих та професійних, 8% – головних уборів з фетру хутряного та вовняно-хутряного.

У січні–квітні 2018 року, порівняно з відповідним періодом минулого року, індекс промислової продукції у галузі склав 92,1%. За цей період реалізували продукції легкої промисловості на 138,2 млн.грн або 1,9% її загальнодержавного обсягу.

Спостерігається збільшення виробництва жіночих пальт, плащів, жіночих та дівчачих у 3-4 рази, капелюхів та інших головних уборів, трикотажних машинного або ручного в’язання, комплектів і костюмів чоловічих та хлопчачих, виробничих та професійних, колготок, брюків, бриджів, шкіряних виробів.

Підприємствами галузі за минулий рік освоєно 41,4 млн.грн капітальних інвестицій. Іноземними інвесторами у легку промисловість області на кінець 2017 року спрямовано 13,9 млн.дол. США.

Середньооблікова кількість штатних працівників, зайнятих у галузі за 2017р. склала 1,9 тис. осіб, що становить 4,5% від загальної чисельності працюючих у промисловості області, середньомісячна заробітна плата зросла порівняно з попереднім роком на 44,6% і склала 5155 грн (84,9% від середньообласного показника).

Серед найбільших підприємств легкої промисловості Івано-Франківщини – товариства з обмеженою відповідальністю “Таркетт Вінісін”, “Тенмарк”, “MPV-Юкрейн”, “Світ шкіри”, “Тисхутролюкс”, “Тикаферлюкс”, “Швейна фабрика “Довіра”, “Мірам”, “Спецодяг”, приватні акціонерні товариства ВТШП “Галичина”, “Шкіряник”, дочірне підприємство “Пантера” підприємство В.Шулінскаса, виробничий підрозділ “ХРТ Текстиль-Івано-Франківськ”.

Читайте також: Ціна мігрантів для сучасної економіки України. СТАТИСТИКА

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...