Мед Атлант

Івано-Франківська облрада підтримає “церковне звернення” Порошенка

Івано-Франківська обласна рада заявляє про підтримку звернення Президента України Петра Порошенка та Верховної Ради України до Вселенського Патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про визнання Православної Церкви в Україні Автокефальною.

Про це йдеться у зверненні, яке обласна рада прийме на черговій сесії.

Проект рішення “Про заяву обласної ради” розглянули сьогодні, 11 червня, на засіданні постійної комісії Івано-Франківської обласної ради з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Вважаємо, що рішення Константинопольської Матері-Церкви про визнання автокефалії Православної Церкви в Україні буде актом глибокої історичної справедливості, оскільки саме з Константинополя Україна прийняла хрещення. Рішення про автокефалію сприятиме міжконфесійному і церковно державному діалогу в Україні на засадах релігійної свободи та міжконфесійного миру, стане важливим кроком для забезпечення прав, свобод та релігійних потреб громадян. Визнання Автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства. Усуне можливість деструктивного втручання зовнішніх сил у політичні й соціальні процеси в Україні, – йдеться у зверненні.

Депутати облради закликають усі органи центральної та місцевої влади, а також місцевого самоврядування всебічно сприяти визнанню Української Автокефальної Православної Церкви заради миру і єдності, свободи та процвітання Української держави.

Щоб відчули всі, що це є загальна потреба християн України, – зазначив депутат облради Остап Дзеса.

Усі члени комісії підтримали винесення цього питання на порядок денний чергової сесії облради.

Читайте такожНа Франківщину завітає Патріарх Філарет

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...