Мед Атлант

Попри застереження комісії, навчання у коледжі, де обвалилася стіна, продовжили

МІСТО повідомляло, що цими вихідними в коломийському економіко-правничому коледжі вдруге обвалилася стіна. З цього приводу було зібрано кваліфіковану комісію, яка рекомендувала керівництву установи припинити навчання, одна цього поки не відбулося.

Сьогодні двері коледжу були відкритими для студентів та навіть проводилися іспити.

Як розповів “МІСТУ” керівник коломийської поліції Остап Білейчук обвалилося кріплення даху в тій частині навчальної установи, де минулоріч вже траплявся обвал. На щастя, постраждалих від обвалу немає. Наразі призначена службова перевірка.

Білейчук пояснює, що з цього приводу збиралася комісія, до складу якої увійшов всі контролюючі органи і представники міської влади, вона рекомендувала керівництву коледжу припинити навчання, обмежити до будівлі доступ людей та відремонтувати капітально аварійні приміщення. Однак, керівництво рекомендацій не почуло, натомість призначило свою експертизу, яка небезпеки у навчанні там не побачила.

Вперше обвал стіни в коледжі трапився в травні минулого року.

Фото: Дзеркало Коломиї. Обвал будівлі коледжу в 2017-му році

Працівники коледжу побачили, що на стіні будівлі надувається пінопласт, і почули тріск. За словами коломийського журналіста Євгена Гапича, тоді працівники увімкнули сирену і терміново евакуювали студентів та персонал, пише 24 канал. Постраждалих, на щастя, не було.

Рік тому директор коледжу Роман Гарат повідомляв, що коледж може працювати, після обвалу було обстежене приміщення, яке не піддалося руйнації. Експертна комісія дозволила працювати в приміщення в осях 2-3, пише “Коломия сьогодні”.

Інше коломийське видання “Дзеркало Коломиї” писало, що в минулому році міський голова Ігор Слюзар, назвав причину обвалу 2017-го року – це неправильно зроблене утеплення будівлі, внаслідок чого відбулося замокання цегли, яка від цього й руйнувалася. Як пояснював директор коледжу, роботи з утеплення проводили у 2012 році.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...