Мед Атлант

У середмісті Франківська протестують вчителі. ФОТО

Сьогодні, 11 червня, на Вічевому майдані, під стінами центру надання адміністративних послуг, зібрались півсотні вчителів. Вимагають зустрічі із мером міста Русланом Марцінківом.

Колектив загальноосвітньої школи №13 та школи-садка №6 зібрався через питання реорганізації: злиття вечірньої школи і школи №13, перетворивши навчальний заклад у школу №14.

Про це ми дізнались випадково. З інтернету. В п’ятницю рішення ухвалили на позачерговій сесії міської ради. У мене, як директора школи, ніхто про це не запитував: що ми думаємо, і як маємо працювати. Коли ми прочитали ці статті – зрозуміли, що все направлено проти мене та інших вчителів. Вони не знаються, як позбутися пенсіонерів. Нас дуже турбує, що буде з колективом, – каже директор загальноосвітньої школи №13 пані Ольга.

Насамперед, учителі бояться скорочення.

Ми і так працюємо не на повну, бо скорочувалась кількість класів. Кожен з нас має неповне тижневе навантаження, а коли прийде ще 20 вчителів – скорочення не минути. Сьогодні опинитись без роботи або піти у відпустку, не розуміючи з чим ти повернешся, ніхто з нас не хоче, – розповідає голова профспілки загальноосвітньої школи №13 Ольга Курман. 

Освітяни обурені, що  міська рада ухвалила рішення без думки колективу школи та батьків учнів.

Попри те, що очільник обласного центру домовився зустрітись із протестувальниками завтра, вони вимагають пояснень вже сьогодні.

Читайте також: “Досить нас годувати обіцянками”: делятинці приїхали до чиновників і вимагають ремонту дороги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...