Мед Атлант

В “Укрзалізниці” пояснили чому не оновлюють приміські потяги на Прикарпатті

В “Укрзалізниці” пояснюють: не збільшують кількість потягів до Прикарпаття, адже бракує вагонів і відповідно фінансування. За цією ж причиною, не оновлюють потяги приміських маршрутів, склад яких є майже повністю зношеним.

За словами начальника пасажирського сектору Івано-Франківської філії Укрзалізниці Леоніда Чумакевича збільшити згідно запитів громадян кількість поїздів заважає обмежений склад пасажирських вагонів.

Щодо приміських вагонів чиновник каже, що їхній склад є на 90% зношеним і за відсутності фінансування його оновлення немає. Поки мінімально забезпечують лише потреби ремонту. І додає, що як міські, так і приміські перевезення є збитковими.

В усіх державах світу вони, як правило, субсидуються державою, в Україні це обтяження лягає на місцеві бюджети, які до цього не готові. В 2016 і 2017 році відшкодувань від них не поступало. На даний момент залізниця у постійних перемовинах з місцевим самоврядуванням. Проте попри негативні його результати, залізниця вартості квитків не підвищує, – пояснив Леонід Чумакевич.

Деталі розмови з чиновником – у відео “Залізнизних магістралей”.

До слова, напередодні курортного сезону в “Укрзалізниці” дещо розширили географію маршрутів, що сполучають Карпатський та Прикарпатський регіон з іншими областями України. З 13 червня з Франківська до Генічивська курсуватиме новий потяг.

Також з 16 червня буде продовжено маршрут поїзда №144 зі сполученням Київ-Ворохта до Кременчука.

Читайте також: Американка поділилася враженнями від українського потяга. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...