Мед Атлант

Лікарі з Франківщини взяли участь в VI Всеукраїнській прощі медичних працівників. ФОТО

9 червня з різних куточків України чисельно з’їхалися лікарі, медсестри, санітари та священики-капелани багатьох лікувальних установ.

Цього разу VI Всеукраїнська проща медичних працівників відбулася у мальовничому Старосамбірському краю, що на Львівщині, а саме – селі Биличі, де на узбіччі лісу, – за стародавніми переказами, – побожним пастушкам з’явилася Пречиста Діва Марія.

Всеукраїнська проща медичних працівників розпочалася Архиєрейською літургією. Дитячий церковний хор “Світанок” з міста Самбора, під керівництвом пані Лесі Мигалик, став особливою прикрасою всього молитовного дійства, повідомляє прес-служба УГКЦ в Івано-Франківській області.

Вкінці Служби Божої до всіх присутніх медиків з вітальним словом також звернувся і Голова Комісії УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я – о. Руслан П’яста. Після закінчення Архиєрейської літургії, організатори дійства запросили молільників на смачний обід, який приготували волонтери.

Близько 15-тої години розпочалася друга частина Всеукраїнської прощі медичних працівників. До прочан “у білих халатах” зі словом повчальним звернувся викладач з біоетики Українського Католицького Університету – Юрій Мартинюк. Опісля відбувся концерт, який приготували студенти Самбірського медичного коледжу та члени організації “Українська Молодь – Христові” міста Самбора. Учасники прощі могли послухати прекрасні пісні у виконанні Лілі Кінцак, гурту “Зорі-Роси”, а також подивитися дві чудові мотиваційні вистави.

По завершенні концерту, отці-капелани відслужили Молебень до Пресвятої Богородиці, прославленої у с. Биличі. Отримавши благословення у путь-дорогу, медичні працівники у повноті радості та відчутті миру відправились до своїх домівок, щоб продовжувати сіяти любов тим, які її найбільше потребують. Слава Богу за все! Пресвята Богородице, спаси нас!

Читайте також: На Прикарпатті відбудеться проща для родин

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...