Мед Атлант

На міському сміттєзвалищі відкрили сортувальну лінію для сміття. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 12 червня, відбулося відкриття сортувальної лінії для сміття на комунальному підприємстві “Полігон” у селі Рибне.

З її допомогою все побутове сміття буде відсортовано на декілька фракцій. А головне, такий спосіб утилізації – екологічний.

На відкритті були присутні представники міської та обласної рад. Урочисто перерізавши стрічку, чиновники запустили лінію.

Голова облради повідомив, що з бюджету області на це виділили 6 мільйонів – це майже половина всієї суми. Зробили це, адже знають, що екологічна проблема є другою за масштабом в області, після проблеми доріг. Тому область також вирішила долучитися до витрат міста на цю установку.

Бажаю, аби всім нам було чистіше і комфортніше жити, – відзначив Олександр Сич.

Мер Івано-Франківська додав, що відкриття сортувальноі лінії було важким, але важливим кроком. Кілька разів проводили тендер, та він таки відбувся.

Руслан Марцінків зазначив, що тут повинно працювати 45 осіб. Поки є одна зміна, 15 осіб, але потрібно три.

Подякувавши всім, очільник Франківська озвучив амбітні плани, що місто планує побудувати сміттєпереробний завод, наразі проводяться перемовини про виділення земельноі ділянки під це.

Працівники сортувальної лінії працюватимуть з 8.00 до 18.00 год. через день, в обідню перерву тут кварцуватимуть приміщення. Вони отримуватимуть 6 тисяч гривень зарплати “чистими” , тобто приблизно 500 гривень в день.

Щодня на “Полігон” завозять понад 250 тонн твердих побутових відходів. Відсортоване сміття продаватиметься для вторинної переробки. Всі інші відходи – йдуть на сепаратор для подрібнення. Зараз потужність лінії – 20-25 тонн за зміну. Проте з часом потужність лише зростатиме. Максимальна – 50 тонн. Сміттєву установку хочуть вкрити ангаром, за його будівництво вже перевели 500 тисяч гривень, адже сортувати сміття потрібно в сухих умовах.

Рибненське сміттєзвалище сягає понад 20-ти гектарів. Його периметр контролюють камери відеоспостереження. Раніше тут змонтували сонячні батареї. А ще встановили біогазову установку, яка виробляє електрику.

Читайте такожВикидати можна не все: у Франківську запровадять нові правила сортування сміття

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...