Мед Атлант

“Щоб стала частинкою Європи”: в Івано-Франківську візьмуться за ремонт вулиці Мазепи

В Івано-Франківську наступного тижня планують оголосити тендер на капітальний ремонт ділянки вулиці Гетьмана Мазепи, що в центральній частині міста.

Про це 14 червня на засіданні виконавчого комітету повідомив директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак.

За його словами, перед тим як вистелити нове дорожнє покриття тут замінять всі комунікаційні мережі. Ділянку дороги встелять гранітною бруківкою і постараються максимально зберегти автентичні об’єкти.

Хочемо, щоб ця вулиця була частинкою Європи в нашому місті, – сказав Михайло Смушак.

Члени виконкому погодив проект реконструкції вулиці, яка за словами головного комунальника Франківська, має бути максимально пристосована як для пішоходів, так і для автомобілістів.

Кошторис всієї вулиці Мазепи, від початку до кінця – 59 млн гривень. Буде оголошено декілька тендерів. Також ми розробили проект реконструкції кільця вулиці Мазепи, бо там зараз небезпечно, – додав Смушак.

Також директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою поділився планами на облаштування кілець. Зокрема, нове кільце облаштують на перехресті з вулицею Романа Гурика, а кільце  Набережна – Довженка – Мазепи – Крихівецька зроблять безпечнішим.

Після ремонту вулиці Лесі Українки, площі Міцкевича ми зрозуміли, яким чином мають виглядати вулички у центрі міста. Вони мають бути максимально пристосовані у першу чергу для пішоходів і бути зручними для автомобілістів, – розповів Михайло Смушак.

За його словами, в історичній частині вулиці Мазепи (від Гурика до Бельведерської) збережуть старі бордюри. Їх витягнуть, відшліфують та повернуть на місце. Це повторить процедуру трасування, як на вулиці Лесі Українки. 

Ця ділянка буде вимощена гранітною пликою кількох видів, щоб відділити сервісні зони від інших. Будуть нові дерева, лавочки, урни, освітлення. Вперше у місті буде зроблено водовідведення: всі стоки з ринв пустять під землю.

 

Читайте також: Після ремонту вулиці Лесі Українки та Міцкевича стануть повністю пішохідними

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...