Мед Атлант

На відкриття “PORTO FRANKO 2018” завітало 8 тисяч глядачів. ВІДЕО

Вчора, 14 червня, на міському стадіоні “РУХ” відбулось гучне відкриття мистецького фестивалю “PORTO FRANKO 2018”.  Оперний спів артистів чергувався із  тріп-хопом у виконанні відомого Калуського поета – Юрія Іздрика. Все це – під звуки електронних басів та спалахи світлових променів.

По закінченню грандіозного шоу, виконавці головних ролей поділились у соцмережах враженнями від пережитого. За їхніми словами, трибуни стадіону вмістили 8 тисяч глядачів.

Я навчилася: хрипіти, сипіть, гроулити, скрімити, декламувати, складати терміново фрази французькою, англійською, після цього всього підніматися в третю октаву ніжним п’яно і звалюватися звідти в потужний рик. Я навчилася, любити низькі частоти. Не боятися стояти на 3-х метровій платформі, коли в спину тобі дихає турбіна АН-2.  А ще я навчилася говорити з 8 000 людей на трибунах. Я навчилася бачити працю сотні людей. І я їм вдячна. Кожному, хто зробив вчора – можливим. Зізнаюся, до цих пір є гул у вухах. Легке тремтіння в ногах і море щастя від усвідомлення, що я працюю з найкращими, – написала солістка вечора Мар’яна Головко.

А ось такий відгук залишила інша солістка Анна Кирш:

Арт-директор фестивалю Роман Григорів назвав учорашній перформанс естетичним оргазмом, а роботу музично-театральної формації  “Nova Opera”  – світовим рівнем.

Аааааа це було аааааа, естетичний оргазм. Круто-бомбезно! Такі неймовірні емоції вирували в мені під час дійства. Найперше заворожував літак АН-2 своїм потужним поривом, здавалося він от от злетить, Юрій Іздрик читав тріп-хоп на башні поряд з Roman Grygoriv який захопливо дерегував оперу, грав на віолончелі та гітарі і ще може щось пропустив, дівчата-вокалістки Maryana Golovko та Анна Кирш чудовий вокал на іншій башні, монгольські колискові, взагалом круті психоделічні інсталяції, Elias Spricht чудову гру на клавішних на одній зі сцен, люди в жовтому, які також зробили величезну роботу. Трактори, пілоти авіації ви всі великі молодці. Nova Opera це рівень причому рівень світовий, – йдеться у Фейсбук-пості Григоріва.

Поет Юрій Іздрик, який став приємною несподіванкою для гостей фестивалю, відзначив, що завдяки “PORTO FRANKO” знайшов свій тотемний образ.

Читайте також: Марцінків: Після вчорашнього виступу в палаці Потоцького – доручив його освятити

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...