Мед Атлант

В ООН розповіли, про яких дружин мріють українські чоловіки

Понад 60% чоловіків в Україні вважають, що хороша дружина має бути гарною господинею, готувати для сім’ї, піклуватись про дітей, доглядати за домом, а також догоджати чоловікові.

Такими є результати дослідження “Сучасне розуміння маскулінності: ставлення чоловіків до ґендерних стереотипів та насильства щодо жінок”, пише “The Village“.

Дослідження здійснив Український центр соціальних реформ на замовлення Фонду народонаселення ООН за сприяння Міністерства соціальної політики.

70% опитаних чоловіків вважають, що дружина має піклуватися про дім та готувати для родини, на думку 63% опитаних піклування про дитину є жіночим обов’язком, 66% чоловіків відповіли, що жінка має догоджати чоловіку та відразу погоджуватися на інтимні стосунки, якщо той висловить таке бажання.

Крім того 20% респондентів вважають, що жінка має бути цнотливою.

67% опитаних чоловіків, вважають, що вони повинні мати вирішальне слово в родині, а 37% вважають, що чоловік, який заробляє менше від дружини, нічого не вартий.

Щодо гендерного насильства, то 43% чоловіків вважають, що у випадку згвалтування слід розібратися, чи не була жінка нерозбірливою у сексуальних стосунках, а 50% покладають провину на жертву сексуального насилля, якщо та була під впливом алкоголю чи наркотиків.


Аналіз здійснено за результатами кількісного та якісного досліджень. Соціологи опитали 1 520 випадково обраних чоловіків у віці 18-59 років у всіх регіонах України, окрім Криму.

Якісне дослідження здійснили за результатами опитування фокус-груп: у п’яти з них брали участь чоловіки, які представляли різні вікові групи та регіони, ще у п’яти – чоловіки цільових аудиторій, серед яких “мілленніали” від 15 до 24 років, учасники АТО та чоловіки, які були направлені на проходження корекційних програм через вчинення насильства у сім’ї.

Читайте також: У другому сезоні відомого телешоу красунь з пишними формами оцінюватиме прикарпатець

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...