Мед Атлант

Боротьба за грантові кошти: прикарпатські громади втретє відбиратимуть до участі в програмі DOBRE

18 червня в Івано-Франківську проходить інформаційна сесія для представників об’єднаних територіальних громад Прикарпаття.

Експерти програми розвитку місцевого самоврядування нададуть вичерпну інформацію про третій етап відбору громад для участі в програмі  USAID “Децентралізація – шлях до кращих результатів та ефективності” (DOBRE).

DOBRE – це програма, яка шляхом надання технічної та фінансової підтримки створить умови у 75 Об’єднаних Територіальних Громадах (ОТГ) України для покращення управління ресурсами, підвищення якості комунальних послуг, стимулювання місцевої економіки та долучення громадян до розбудови своїх громад.

Тривалість програми – 5 років. Бюджет – 50 мільйонів доларів США. Фінансується Агенством США з міжнародного розвитку.

Вона розроблена для того, щоб підвищити можливості всестороннього розвитку територіальних громад та належного управління ресурсами.

 

Спікери інформаційної сесії  розкажуть, як програма DOBRE сприяє втіленню реформи децентралізації в Україні та в Івано-Франківській області зокрема, які можливості відкриває участь у програмі для об’єднаних громад, детально зупиняться на умовах конкурсного відбору, проконсультують, як заповнювати аплікаційну форму та які документи подавати для участі у відборі.

Зараз в Івано-Франківській області є 7 громад  – з якими ми працюємо. Вони дуже різняться, мають свої особливості. Я би дуже хотів, щоб громади з Прикарпаття були залучені до третього етапу програми DOBRE, –  каже  програмний спеціаліст програми DOBRE Любомир Кава.

Головні завдання програми – посилити спроможність громад у таких напрямках: стратегія розвитку, послуги, місцевий економічний розвиток, фінансовий менеджмент.

Нам завжди представники громад задають одне питання: маємо проблеми за 25 років, чи зможемо їх позбутися після об’єднання? Ми відповідаємо, що є певні механізми для цього. Зокрема, кошти інфраструктурної субвенції. А також участь у різноманітних проектах. Сьогодні ми говоримо про проект DOBRE. Скажу, що Старобогородчанська, Матеївецька громади вже працюють з ним. І мають певні успіхи. Зараз наші громади мають можливість взяти участь у третьому етапі відбору на участь у проекті, – розповів заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Кобилянський.

Читайте такожНа Прикарпатті з’являться нові об’єднані територіальні громади

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...