Мед Атлант

На Калущині на місці згорілої церкви люди збираються на молитву. ФОТО

На місці вщент згорілого храму у селі Новиця мешканці збираються для спільної молитви. Вони використали елементи згорілого храму і прилаштували стіни до ротонди-купелі перед дзвіницею.

 Про це йдеться на сторінці “Парафії Преображення Господнього села Новиця” у Фейсбуці.

Біда завжди єднає. Після великої трагедії новичани відразу взяли себе в руки, адже життя продовжується. Уже наступного дня люди згуртувалися і прибрали церковне подвір’я. А наступними днями взялися до облаштування тимчасового місця для молитви. До ротонди-купелі прилаштували стіни та прибудову перед дзвіницею для збільшення площі приміщення. Для цього викорислюди захоронили на цвинтарі рештки згорілої церкви і вирішили будувати храм з цеглитали матеріали, які використовувались для ремонту згорілого храму, а також докуплені жертводавцями. І хоча ще не все зроблено, але вийшла досить-таки не погана тимчасова церква, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, пожежа розгорілася близько другої години ночі 11 червня. Церква вигоріла вщент.Опісля громада на сході села обрала комітет, який візьметься за організацію будівництва нового храму. Новичани на зібранні вирішили: негайно зранку наступного дня братися  до роботи — прибрати після пожежі подвір’я, захоронити залишки спаленої  церкви на сільському цвинтарі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...