Мед Атлант

Олександр Шевченко: майбутній президент має забезпечити гідне життя громадянам у державі

У разі перемоги на наступних виборах президента учасник президентських праймеріз УКРОПу, народний депутат Олександр Шевченко передусім внесе до парламенту законопроекти про імпічмент глави держави та право відкликати нардепів за невиконання обіцянок.

Про це укропівець заявив у коментарі журналістам.

Це законопроект про імпічмент президента, який повинен бути внесений у парламент як невідкладний. Це можливість відкликати депутатів Верховної Ради. І найголовніше – необхідно розпочати процес практичної децентралізації влади, – наголосив Олександр Шевченко.

Нардеп зазначив, що відповідні законопроекти мають бути внесені у парламент першочергово і назавжди змінити ситуацію в країні. Крім того, наступний голова держави повинен забезпечити реальну незалежність різних гілок влади. Адміністрація Президента, Верховна Рада, Кабінет Міністрів і суди мають діяти в межах визначених законом повноважень. Ті чиновники, які не виконують своїх функцій, мають піти із займаних посад.

Таким чином, ми нарешті зможемо говорити про будівництво демократії. Якщо президента сьогодні неможливо відкликати без Майдану і революції, а депутата не можна примусити відповідати за свої дії чи бездіяльність – це не демократія, – підкреслив укропівець.

Водночас майбутній президент має забезпечити громадянам гідне життя. Йдеться передусім про гідну заробітну платню, належне соціальне забезпечення, гарантовані пенсійні виплати, право вкладати власні кошти у різні пенсійні фонди і можливість їздити якісними дорогами.

Держава повинна дбати про своїх громадян. Повага до людини у державі автоматично забезпечує гідність такої країни у світі, – зауважив Олександр Шевченко.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...