Мед Атлант

Пацієнти обласної лікарні змушені лежати на брудній білизні через платну пральню

Депутат обласної ради Марія Рудик стверджує, що в Івано-Франківській обласній лікарні за зміну постільної білизни пацієнти змушені щоразу платити півсотні гривень. Не кожному по кишені така “розкіш”, тож чимало прикарпатців так і лежать на брудній, заплямованій постелі.

Побачене в головній лікарні області Рудик описала на власній сторінці у Фейсбук.

Не можу промовчати. Сьогодні відвідала в Івано-Франківській обласній лікарні, що на Пасічній, батька моєї доброї знайомої, і була прибита побаченим! Білизна, на якій лежав хворий, вся брудна і в плямах після перев’язок. У нього велика гнійна рана після операції, і нога не гоїться. Коли я звернулася до санітарки , щоб поміняли білизну то вона мені сказала, що за заміну на чисту білизну треба платити 50 гривень в руки сестрі-господині, бо в них в приватна пралка і за прання білизни треба платити. За кожну заміну по 50 грн, а якщо хворий не заплатить – завідуючий мусить заплатити свої гроші!, – йдеться в повідомленні народної обраниці.

Рудик називає абсурдним той факт, що в обласній лікарні є приватна пральня та укладений догорів з підприємцем.

І от уявім собі, хворий лежить місяць, в нього гнійна рана і треба щодня міняти білизну ( по 50 грн)… Я розумію все, брак ліків, недофінансування, але щоб вже на прання білизни в обласній лікарні дерли гроші, бо там створили приватну пральну, це – абзац! А чому не працює лікарняна пралка?!, – підкреслює жінка.

Читайте також: У Франківську водій втретє попався за кермуванням під наркотиками. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...