Мед Атлант

Там не всі документи “грають”: Марцінків підтримав франківців, які борються із забудовником за клаптик зеленої зони. ФОТО

МІСТО писало, що поблизу школи №24, що на вулиці Хіміків в Івано-Франківську, хочуть забудувати єдину зелену зону. Стосовно цього громада уже проводила збори з депутатом з округу, а сьогодні, 21 червня, мешканці прийшли  на засідання сесії  міської ради. Від них виступив представник і поставив чіткі умови владі.

Франківці проти будівництва біля школи двох десятиповерхівок.  18  червня вони прийшли на зустріч із народним обранцем Андрієм Строїчем та представниками будівельної компанії “Вертикаль”,  аби заявити про це. Тоді представники БК” Вертикаль” зачитали присутнім рішення сесій та виконавчого комітету міської ради, що надає право будівництво на спірній території. Також усі документи, плани компанії були узгоджені із архітектурним відділом. Підкреслюють, мають на руках усі необхідні дозволи. Майбутні житлові споруди займатимуть площу в 0,48 га. Мешканці прилеглих будинків акцентували увагу на те, що досі не було проведено жодних громадських слухань. Казали,  що хочуть на власні очі побачити план та документи на будівництво.

Фото зі зборів громади, що відбулися 18 червня

На сесії від громади з мікрорайону Пасічна виступив Юрій Крусак. Депутати проголосували, аби надати слово представнику мешканців. Тим часом мешканці очікували в залі з плакатами в руках і дітками.

Громада Пасічної просить Вас вирішити питання – щодо єдиної зеленої зони на вул. Тролейбусній та Хіміків. Там   утворилася уже забудова, планується ще дві. Просимо створити робочу групу в міськраді щодо вивчення цього питання, – каже Юрій Крусак.

Люди просять здійснити перевірку.  Вимагаємо призупинити будь-які роботи компанії “Вертикаль” до вияснення всіх обставин. Просять розглянути новий план з надання іншої території на будування будинку  компанії “Вертикаль”.

Після виступу представника міськи голова відповів:

Я підтримую людей. Не для того ми там будували  дорогу, не для того ми  там будували садочок, аби зараз забудувати. Треба створити робочу групу. Запросити усіх представників. Там не всі документи “грають”. Треба знаходити компроміс. Я із заступником Олексієм Кайдою буду ініціювати створення робочої групи.

Мешканці мікрорайону відреагували оплесками.

До слова, власником земельної ділянки є СБУ. Частину квартир, а це близько 10-13%, забудовник надасть у користування служби. У 2014 році мешканці цю ділянку вже відвоювали в “Івано-Франківськбуду”. Тоді було зібрано понад сотню підписів. Громада підкреслює, що й цього разу не дасть забудувати територію. Забудовники погоджуються розглянути компроміс – відступити від школи. Однак, громада невдоволено відстоює: “нема куди! “.

Додамо, що на сайті будівельної компанії вже розпочався продаж майбутніх квартир. Ціна – 10 600 грн кв/м. Громада захотіла дізнатись, скільки квартир уже продано. Однак забудовники відмовились відповідати на задане питання. Мовляв, це комерційна таємниця.

На даній ділянці землі вони хочуть бачити сквер, а не житловий комплекс. Мешканці також нарікають, що через забудову для них перекриють дорогу, тож доведеться добиратись додому розбитим і перекритим шляхом.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...