Мед Атлант

Більше не будемо стримувати людей, – прикарпатці погрожують знову блокувати дороги

Ще одна громада Прикарпаття може повстати і заблокувати рух транспорту на автомобільних дорогах через їх занедбаний стан. Місцева влада відмовляється стримувати жителів Богородчанського району, котрі готові вийти перекривати автошляхи, щоб домогтись ремонту.

Сьогодні, 22 червня, в Івано-Франківську розпочалась ХХІІ сесія обласної ради. На порядку денному 75 питань. Зокрема, “про звернення обласної ради щодо ситуації зі станом автомобільних доріг загального користування в Івано-Франківській області”.

Проект звернення до Прем’єра Володимира Гройсмана з проханням збільшити обсяг фінансування на ремонт та утримання доріг області у 2018-му році озвучив директор департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архутектури ОДА Володимир Рачкевич. Він акцентує, що Прикарпаття є туристичним цетром, куди з’їжджаються люди з усієї України, тож поточний стан доріг є неприпустимим і потребує нагального ремонту.

Народний обранець із партії “Самопоміч” Святослав Никорович виступив з дорученням від громади Богородчанщини.

 Уже кілька років практично у всіх районах області тривають ремонти доріг. Однак, Богородчанський район постійно оминають. Більше двох років ми просимо, звертаємося, проте чомусь нас не чують. Дорога Підгіря-Богородчани, яка зєднує 70-тисячний район з обласним центром, та Богородчанський район з Надвірнянським, дорона Н09, яка має важливе туристичне значення, дорога, яка пролягає через села Жураки і Монастирчани і є головною артерією між Богородчанами і Солотвином, – перелічує невідремонтовані шляхи депутат.

Святослав Никорович питає, хто має відповісти за пошкоджені автівки прикарпатців та знищену інфраструктуру. Наголошує, представники місцевого самоврядування, після подій у Делятині, де селяни 2 тижні блокували дорогу, вимагаючи фінансувати її ремонт, більше не мають аргументів стримувати людей. Тож, і громада  Богородчан на межі до прояву сили.

Голова обласної ради Олександр Сич  запитав директора департаменту фінансів ОДА Ірину Мацькевич, скільки область отримує з акцизу на пальне. Фінансистка назвала суму в 200 мільйонів гривень. Голова наголосив, що дана сума занижена, адже чимало заправних станцій приховують справжній обсяг проданого пального.

Ми знаємо, що є дуже багато заправок, які приховують обсяги продажу  – ми недоотримаємо грошей на ремонт доріг. Відповідно, вони не ремонтуються. Ми не знаємо, скільки насправді у нас продається пального, скільки збираєтсья акцизу, і скільки не додали на ремонт. Думаю це мільярдна сума, – підкреслив Сич.

Після голосування за пропозиції депутатів, обранці підтримали звернення, віддавши 63 голоси.

Читайте також: На мітингувальника, який перекривав дорогу в Делятині, наїхав автомобіль. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...