Мед Атлант

“Бюджет участі-2018”: франківці обрали переможців з цікавими проектами. ФОТО

За підсумками програми “Бюджет участі-2018” у “Білому домі” провели прес-конференцію. В Івано-Франківську проект існує вже третій рік поспіль.

22 червня в залі засідань МВК відбудеться прес-конференція по цій програмі. Додамо,  що “Бюджет участі” – демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста та/або голосування за них. Будь-який житель міста може подати проект, пов’язаний з покращенням життя в місті, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують.

За словами координатора проекту Христини Костирко, цьогоріч на голосування було подано 142 проекти, однак 3 з них зняли. Обрано 37 переможців. З них – 5 великих переможців. На останніх виділено 1 млн грн.

З 3 травня по 20 червня тривало голосування за проекти програми “Бюджет участі-2018”. Всі проекти, які допущено до голосування вже розміщені на сайті.Голосували мешканці як в режимі онлайн, так і за допомогою банківської картки чи електронного ключа. Крім  того, у відділенні ЦНАПу чи бібліотеці, маючи при собі оригінал паспорту та ідентифікаційного коду. Проголосувати одна людина могла лише за один проект.

Кожен десятий франківець був активний. Якщо торік було 8 тисяч голосів, то цьогоріч – 25 тисяч, – каже Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська.

Також мер подякував тим прректам, які знялися з голосування через те, що побачили більш сильніший проект у мікрорайоні. Каже, це додало плюсів, щоб той більший проект виграв.

До слова, цьогоріч до конкурсу долучили примські села, що входять до міськради. На жаль, вони не перемогли. Проте мер побажав, аби авторі проектів на цьому не зупинялися.

Найбільше голосів набрали проекти: благоустрій шкільної їдальні – 1249, сучасний простір шкільної їдальні – 1224, ремонт огорожі будинку, встановлення воріт – 1167, ремонт приміщення харчоблоку в ДНЗ №22 “Світанок” на вул. Довга – 1145 та встановлення інклюзивного майданчика на Івасюка – 1136 голосів.

Читайте також: Третина жителів області – молодь

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...