Мед Атлант

Держава бездумно нищить заклади, які створювались задля дітей, – працівники інтернату звернулися до прикарпатських депутатів

Сьогодні, 22 червня, на сесію обласної ради завітали представники Тлумацької школи-інтернат з проханням реорганізувати навчальний заклад.

Працівники школи та дітей, що там навчаються, просять не ліквідовувати інтернат для особливих діток, а також змінити деякі нюанси щодо їх зарахування.

У нас навчаються діти з затримкою психічного розвитку та діти з вадами мовлення. Набір починається з першого класу, тому ми їх не розуміємо. А дітей, які навчались у наших підготовчих класах, не беруть. Ще є одна проблема – у школі навчається  5 дітей-сиріт з дитячого будинку. Тепер їх хочуть забрати назад. Не розуміємо, нащо дітей так кидати  і травмувати їх психіку, – каже вихователька  Марія Тарновецька.

За словами жінки, на школу дивляться, як на засіб для збагачення, через територію розміром 3 гектари у центрі міста. Вихователька підкреслює, що держава бездумно нищить заклади, які створювались задля дітей.  Через корисливі інтереси дерибаниться територія шкіл і відбуваються процеси приватизації.

Натомість, голова обласної ради відповів, що зараз згідно закону про інклюзивну освіту  школи-інтернати будуть ліквідовані. Порадив тісніше спілкуватись з  обласним департаментом освіти та науки, щоб вирішити дану проблему.

Читайте також: Розподілити дітей в інші школи або відправити до училищ, – директор ЗОШ №13 про те, як запобігти об’єднанню

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...