Мед Атлант

Хто в яку ОТГ: депутати внесли зміни до перспективного плану громад Івано-Франківської області. ПЕРЕЛІК

22 червня відбувається сесія Івано-Франківської обласної ради.

Обласні обранці розглянули проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради”.

Внести зміни до рішення обласної ради від 24.07.2015. № 1722-36/2015 “Про перспективний план формування територій громад області” (зі змінами), схваливши зміни до перспективного плану формування територій громад області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13.10.2015 № 1077-р, – йдеться у документі.

Зміни мають бути подані на затвердження Кабінету Міністрів України у встановленому законом порядку.

Як пояснив доповідач, заступик голови ОДА Богдан Кобилянський, кілька сіл виявили бажання змінити ОТГ. Зокрема, села Балинці, Бучачки, Трофанівка зі Гвіздецької ОТГ хочуть перейти до Заболотівської ОТГ, а натомість 5 сіл із Заболотівської ОТГ хочуть приєднатись до Снятина. Ще два села зі Снятинського району хочуть приєднатись до Гвіздецької ОТГ.

За словами  Богдана Кобилянського, цей перегляд не є останнім.

Це поступова робота над “білими плямами”. Одна з таких на сьогодні – село Старуня у Богородчанському районі. Треба ще узгодити з громадою села, до кого вони таки приєднаються. Те, що вже узгоджено з громадами Прикарпаття – розглядаємо сьогодні. Те, що ні – буде на наступних сесіях облради, – зазначив Богдан Кобилянський.

Депутат Роман Білик зауважив, що визначені села відносяться значно ближче до Заболотова, аніж до Снятина. Але через аварійний міст люди змушені їхати в об’їзд до Заболотова, тож виходить далі.  Депутатка Орися Книшук закликала перенести це питання на наступну сесію, аргументуючи це тим, що в Снятинській ОТГ вибори ще нескоро і громади можуть передумати. А Заболотівській ОТГ треба дати шанс стати на ноги.

Натомість депутат Сергій Коцюр зауважив, якщо громади хочуть перейти – депутати мають підтримати. Інакше добровільність виглядає вибірковою.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич наголосив, що об’єднання громад має відбуватися добровільно.

Якщо Закон каже, що цей процес має бути добровільним – ми маємо дотримуватися букви Закону, – сказав Сич.

У підсумку, облрада проголосувала за внесення змін до перспективного плану ОТГ.

 

Читайте також: Щоб кваліфікованому персоналу не платили, як прибиральникам: облрада готує звернення щодо зарплат для бюджетників

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...