Мед Атлант

Троє вимагальників, яких пов`язала СБУ, не зможуть вийти з тюрми до вироку суду. ФОТО

Трьом підозрюваних, яких затримали працівники СБУ через вимагання грошових коштів у приватних підприємців та звичайних громадян, у суді обрали міру запобіжного заходу. Правда, сторона обвинувачення  не погодилася з рішенням суду першої інстанції і подала апеляційну скаргу.

Нагадаємо, 31 травня, в Івано-Франківському міському суді трьом затриманим обрали міру запобіжного заходуМІСТО писало, що 29 травня, на вулиці Франка затримали представників місцевого злочинного угрупування. Попередньо СБУ затримала ще двох підозрюваних у селі на Прикарпатті. Вони намагалися втекти з отриманою сумою.

 

Додамо, що у злочині підозрюють  трьох осіб: Сомова, якого  СБУ затримала на  вул . Франка в обласному центрі, Бабаянца та Дутку. Останніх двох  затримали у с. Старі Кривотули.   Першому затриманому суд ухвалив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але з можливістю внести грошову заставу. Сума застави складає 140 тис грн. Двом  іншим підозрюваним ухвалили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 225 тис грн.  Додамо, що троє  осіб   мали проблеми із законом. Фактично, за схожі злочини. Детальніше про це  читайте за посиланням.

Прокуратура вважає, що рішення  суду зам`яке. Чоловіків “пов`язали” за рекетирство. Підозрювані є представниками злочинного угрупування.  Їм інкримінують злочин передбачений ст. 189 КК України (“Вимагання”).

На всі три ухвали прокуратура подала апеляцію, тому що категорично не погоджується з тим, що для вказаного злочину може бути визначено розмір застави, оскільки це є тяжкий злочин, вчинений із застосуванням фізичного насильства, – коментує позицію прокуратури речниця  установи Надія Шекеряк-Теслін.

Тому прокуратура просить змінити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, але без визначення застави.

В Івано-Франківському апеляційному  суді  три колегії суддів у різні дні слухали скарги. Сьогодні, 22 червня, колегія суддів розглядала останню скаргу стосовно підозрюваного Бабаянца. Йому, як і 5 червня та 8 червня щодо Дутки і Сомова, обрали міру запобіжного заходу  без можливості внесення застави. Відтак, суд задовольнив апеляцію прокуратури по  трьох вимагальниках. До вироку суду підозрювані знаходитимуться в СІЗО. Касаційному оскарженню рішення не підлягає.

Читайте також: У Франківську спецпризначенці затримали двох грабіжників. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...