Мед Атлант

Прикарпатські дороги місцевого значення САД не ремонтуватиме

22 червня о 19:20 на телеканалі UA: КАРПАТИ у програмі “Звіти. Наживо” заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Олександр Голод повідомив, що з 1 січня 2018 року мережу автомобільних доріг місцевого значення (3117 кілометрів) передано на баланс Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

У першому півріччі цього року відповідно до розпорядження Служба ще виконувала функції замовника робіт. З 1 липня цим займатиметься Івано-Франківська ОДА.

У прямому ефірі “Звітів. Наживо” заступник начальника Служби автомобільних доріг розповів і про те, що цього року вперше запрацював Дорожній фонд, з якого братимуться кошти на ремонт дороги. Це означає, що у 2018 році половина коштів з акцизів на пальне піде на дороги. Наступного року – 75%. У 2020 році всі 100% надходжень від 5 податків підуть на поповнення Дорожнього фонду.

Щодо напруженої ситуації у Болехові, де люди знову хочуть виходити на блокування дороги Болехів – Козаківка 28 червня, як і попереджали, Олександр Голод прокоментував:

Перших 1,8 кілометрів шляху перебувають у комунальній власності Болехівської міської ради, тож вони мають бути відремонтовані за місцеві кошти. Самі ж акції перекриття є правом жителів, але вони створюють незручності і для них, і для цілого регіону. Кошти субвенції прописані в держбюджеті і точково додати Івано-Франківській області неможливо, хіба що вносити зміни до держбюджету або, якщо було б перевиконання. Отож треба виходити з того ресурсу, що є.

До темиЗлива й болото: як у Болехові дорогу ремонтують. ФОТО/ВІДЕО

Протягом ефіру зачепили і таке болюче питання, як контрольні автомобільні ваги на відремонтованих дорогах.

У нас в області є 3 пересувних вагових пости у розпорядженні “Укртрансбезпеки”. Вони виїжджають, важать, згодом залишають пости. Можна побачити, скільки на об’їзній в Галичі стоїть фур, які не хочуть проходити контроль. Їх ніхто не зобов’яже туди заїхати. Водії замкнули автомобілі і пішли. “Укртрансбезпека” не буде чергувати там цілодобово. Потрібні законодавчі зміни, збільшувати штраф за перевантаження великовагових ТЗ та впроваджувати технології, де зважування безконтактне, вмонтоване в дорогу», – розповідає заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Олександр Голод.

Нагадаємо, “Звіти. Наживо” – всеукраїнський проект команди UA: Суспільне мовлення та Громадського руху “Чесно”. Під час прямого ефіру на телеканалі UA:КАРПАТИ міські та обласні посадовці, а також голови ОТГ звітуватимуть громаді про результати своєї роботи, відповідаючи на запитання експертів, журналістів і глядачів.

Додамо, інтерактивні звіти відбуватимуться щомісяця впродовж року. Формат програми – 52 хвилини інтерактивного інтерв’ю. Теми проекту запланували відповідно до сезону та актуальності. Вони однакові для всіх регіонів і повинні охопити різні сфери життя областей:

• Липень — звітують голови ОТГ та мери малих міст.
• Серпень — як відбувається реформа освіти.
• Вересень — перші підсумки медичної реформи.
• Жовтень — про початок опалювального сезону.
• Листопад — якими будуть бюджети міст.
• Грудень — звіти мерів обласних центрів за 2018 рік.

Читайте такожРозпочались ремонтні роботи дороги Яблунів-Делятин. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...