Мед Атлант

Як лікуватимуть франківців, котрі не обрали сімейного лікаря. ВІДЕО

Лікуватимуть навіть без декларації. Медики розповіли, як лікуватимуть пацієнтів, котрі не обрали сімейного лікаря до 1 липня.

Лікарі запевняють, для франківців практично нічого не зміниться. Принаймні, поки триває процес реорганізації міських поліклінік у єдиний медзаклад. Тож, початок липня не є кінцевим терміном. Тим паче, у міністерстві охорони здоров’я запевнили, що лікування осіб, котрі ще не уклали декларацію з лікарем, відбуватиметься за територіальним принципом.

Якщо людина не складе декларацію, то на неї надаватимуть 280 гривень. Червоний список з людьми, які не уклали декларацію, збережеться за лікарем згідно територіального принципу, – каже головний лікар міської поліклініки №5 Ольга Савчук.

Частина франківців вже обрала собі терапевтів. Здебільшого, знайомих дільничних лікарів. Утім дехто ще вагається, адже достеменно не знає, чого ж чекати від реформи.

Реорганізація медзакладів у Франківську орієнтовно триватиме ще 2 місяці. Медики радять за цей час таки визначитись з лікарем і підписати декларацію. Якщо в останній момент тисячі людей одночасно вирушать до лікарень – виникнуть труднощі, передусім технічні та фінансові.

Детальніше у сюжеті телеканалу “402”:

 Читайте також: Клумби і місця для відпочинку: територію навколо міської поліклініки №1 упорядкували. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...