Мед Атлант

Громада прикарпатського села блокуватиме дорогу обласного значення через її жахливий стан

Жителі ще одного села на Франківщині взялись до радикальних методів через погане дорожнє покриття. Мешканці села Пасічна,  Надвірнянського району, попереджають про блокування автошляху обласного значення Надвірна – Бистриця на дільниці “Поле”.

Відповідне попередження опублікували у фейсбук-спільноті “Надвірнянці”.

Відтак у понеділок, 2 липня, люди планують перекрити рух для всіх видів транспорту, щоб провести мирну акцію протесту. Таким чином, мітингарі спробують добитись капітального ремонту відрузку дороги, що з’єднує місто Надвірна та село Бистриця.

До слова, громада села Бистриця вже виходила блокувати автошляхи. Тоді селяни понад п’ять днів протестували та обмежували рух для лісовозів. Саме вони, на думку місцевих, найбільше розбивають дороги.

Тим часом, прес-служба національної поліції Прикарпаття повідомляє, що перекриття дорожнього руху громадянами є кримінальним правопорушенням. Вони  створюють затори та обурення подорожуючих. Покаранням за такі дії, відповідно до санкції статті, є штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до 6-ти місяців, аж до обмеження волі на строк до трьох років.

Читайте також: Більше не будемо стримувати людей, – прикарпатці погрожують знову блокувати дороги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...