Мед Атлант

Вийшла друком книга про станіславську патріотку часів ОУН. ФОТО

За сприяння громадського руху Олександра Шевченка видано книгу про станіславську патріотку часів ОУН – Надію Білорам.

«Від пластового вишколу – до членства в ОУН» – такий шлях пройшла українська патріотка, визначна підпільниця і пластунка Надія Білобрам. Ця молода дівчина була керівником зв’язку Станіславського обласного проводу ОУН. Тричі відбувала покарання в польських тюрмах. Про її патріотизм говорять дотепер.

Івано-Франківський краєзнавець Зіновій Бойчук написав про цю відважну жінку книгу, де розкрив патріотичні подвиги пластунки.

Будучи у в’язниці, Надія Білобрам винайшла унікальну систему зв’язку між бранцями. Цю систему називали «рунда». Ув’язнені писали послання один одному на дні миски, з якої харчувались. Навіть тоді, коли Надію мали розстріляти, вона завила своє волосся, щоб показати – вона горда і з честю приймає смерть, – говорить автор книги Зіновій Бойчук.

Зіновій Бойчук пояснює, не так важко написати книжку, як її видати. Адже на це потрібні чималі кошти. За допомогою звернувся до Громадського руху Олександра Шевченка «Країна гідності і правди».

У період сучасної війни ми повинні пропагувати патріотизм і любов до свого. Ми повинні захищати свої інтереси, відстоювати гідність і праву. Тільки там зможемо стати сильною і могутньою державою, – каже представник Громадського руху Олександра Шевченка «Країна гідності і правди» Мстислав Тарас.

За сприяння благодійного фонду Олександра Шевченка видано більше сотні книг на патріотичну, релігійну та іншу тематику.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...