Мед Атлант

Вакарчук анонсував створення у Палаці Потоцьких академії лідерства. ФОТО/ВІДЕО

В Івано-Франківському музично-драматичному театрі розпочалася зустріч з музикантом, лідером рок-гурту “Океан Ельзи” Святославом Вакарчуком.

Музикант зустрівся з франківцями, аби розповісти про ідею створення унікального навчально-виховного проекту — Української академії лідерства. Святослав Вакарчук закликав молодих людей в Україні не боятися змінювати систему.

Академію відкриють в Івано-Франківську. Планують уже в 2019 році. Кошти також для цього уже є.

Це була ідея Академії лідерства, аби запросити мене. Я буду мало говорити, а налаштований відповідати на ваші запитання, – зауважив Вакарчук.

Каже, дізнався про Академію лідерства 2 роки тому. Вважає, що при закінченні школи підлітки не завжди знають куди хочуть піти далі. Саме тому потрібна Академія. Рівно 2 роки тому це почув Святослав Вакарчук і задумався, що справа і справді хороша.

Бо в такій Академії вчать не тільки лекціями, а й фізичною підготовкою, рольовими іграми. Завершуючи цю школу, 18-річна людина по-іншому дивиться на світ. Вона сильніша. Це майбутні лідери країни, – додав Святослав Вакарчук.

Такі школи уже функціонують. Наразі планується і відкриття в Івано-Франківську.

Я зібрався і сказав до хлопців: “Давайте поїдемо в Франківськ. Це дуже динамічно місто. Заслуга академії у вашому місці – це заслуга мера, і депутатів, яких ви обирали, – наголосив Вакарчук.

Каже, 2 млн грн вже є. І це гроші бізнесменів Прикарпаття і чиновників.

Академію у місті планують відкрити у Палаці Потоцьких. Таке рішення мають прийняти депутати восени на сесії. Музикант каже, що може особисто приїхати, аби депутати прислухалися. Щодо виділення коштів, то бізнесмени, за словами Вакарчука, погодилися охоче. Ніяких спірних ситуацій, себто треба чи не треба, не виникало.

Нагадав лідер рок-гурту і про систему. Для прикладу, про канали, які належать комусь конкретно, де зокрема є політичні ток-шоу чи програми. І справа в інтересах олігархів. Проте різний вплив з різних каналів створює плюралізм думок серед населення. Додає, що особливо більшає каналів перед виборами.

Ми маємо самі виховати ту еліту, яка потрібна нашій державі, – підкреслив Святослав Вакарчук.

Додамо, що для участі у заході потрібно було зареєструватися.

Довідково: УАЛ — це молодіжна програма особистісного та суспільного розвитку. Сьогодні це національна мережа потужних центрів у Києві, Харкові, Полтаві, Львові та Миколаєві для формування громадян та українського суспільства нової якості.

Читайте такожСвятійший Патріарх Філарет завітає до Івано-Франківська

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...