Мед Атлант

Конфлікт інтересів у міськраді: депутатка підтримала рішення про виділення землі власній фірмі

У Франківську розпочалася презентація роботи кампанії “Атестація депутатів місцевих рад” щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів депутатами Івано-Франківської міської ради.

Протягом 8-ми місяців експерти кампанії проводили моніторинг діяльності депутатів Івано-Франківської міської ради на предмет запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. В рамках роботи вдалось скласти таблицю приватних інтересів депутатів Івано-Франківської міської ради .

Експертами проаналізовано 5 сесій міської ради, під час яких депутати врегульовували конфлік інтересів. Проте, один із депутатів міськради, все ж, не врегулював власний конфлікт інтересів.

Загалом, кампанія проводиться у 12 обласних центрах України. За час роботи кампанії по Україні було зафіксовано понад 40 порушень, про які було повідомлено в НАЗК та правоохоронні органи.

За результатами дослідження були виявлені й порушення вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в діях депутатки міськради від франкції “Самопоміч”Олександри Федорук.

На сесії, що відбулась 15 лютого, народна обраниця проголосувала за рішення виділити земельну ділянку її фірмі. Власне, мова про рішення №53 “Про розгляд клопотань фізичних і юридичних осіб із земельних питань”. У документі йдеться про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.  Серед юридичних осіб, яким дозволили складати такі проекти, ТОВ “ЮТІМ”. Фірмі надали дозвіл скласти документ на будівництво і обслуговування багатоквартирного будинку на земельній ділянці площею 0, 599 Га по вулиці Короля Данила, 11А. Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осід, Олександра Федорук є співзасновником та кінцевим бенефіціарним власником “ЮТІМу”. Федорук не заявила про це на сесії, ба більше – проголосувала “за”.

Таким чином, жінка порушила Закон України “Про місцеве самоврядування”, згідно якого, депутат, що виявив у себе конфлікт інтересів при розгляді певного питання, має до голосування зробити публічну заяву про це. Олександра Федорук цього не зробила.

Національним агентством з питань запобігання корупції розпочато перевірку даного факту неврегулювання конфлікту інтересів.

Як розповів директор ГО “Центр Політичних Студій” Віталій Світлик, загалом роботу всіх інших депутатів Івано-Франківської міської ради відзначають, як задовільну.

Середня оцінка наших депутатів – 4, ні в кого не було п’ятірки. Однак наші депутати мають бали вищі середнього, порівняно з іншими областями України, де проводилась атестація, – додав Світлик.

Читайте також: В Івано-Франківській раді виявили депутата “двієчника”. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...