Мед Атлант

Суд у справі “Дири”, якого обвинувачують у вбивстві підприємця, перенесли через відсутність одного з адвокатів

Сьогодні, 27 червня, в Івано-Франківському міському суді мали продовжити розгляд справи Михайла Дерещука (на прізвисько “Дира”), який у центрі міста вчинив стрілянину. Через це у лікарні помер підприємець Ігор Гербін.

13 березня відбулося підготовче засідання: прокурор зачитав обвинувальний акт, а захисник просив змінити запобіжний захід, бо обвинувачуваному потрібно лікуватися через погіршення стану здоров’я. Проте колегія суддів не задовольнила клопотання сторони захисту і продовжила запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 11 травня.

12 квітня, прокурор зачитав обвинувальний акт та нагадав обставини події, представник потерпілих проінформував, що його клієнтки вимагають 2 млн грн моральної компенсації від Михайла Дерещука.

25 квітня суд розглянув одне клопотання  сторони захисту (інші відхилено за погодженням з Дерещуком), яке стосується зміни запобіжного заходу. Обвинувачений хоче домашнього арешту. Скаржиться на стан здоров’я, бо хворіє цукровим діабетом. Суддя зачитав ухвалу:  запобіжний захід не змінювати і утримувати Дерещука під вартою.

18 травня в суді мали допитати потерпілих.  Захист клопотав перенести суд, адже в Дерещука високий тиск (225 на 120) і він себе погано почуває. Суддя запитала, чи викликати до залу суду “швидку” і звернулася до Дерещука, чи він себе погано почуває. Дерещук відповів: “Так”. До суду викликали “швидку”, а засідання перенесли. 

Нагадаємо, що справу слухає колегія суддів у складі Олеся Зеленко (головуючий суддя), Наталії Деркач та Дмитра Руденка. За участі прокурора Боровика і захисника Клименка. Також у залі присутні потерпілі із захисником.

Сьогодні, 27 червня, до зали суду було доставлено підозрюваного Михайла Дерещука. Однак не зміг прибути один із його адвокатів, тому суд прийняв рішення перенести розгляд справи і закликав сторону захисту не затягувати судовий процес та організувати прибуття всіх адвокатів Дерещука.
Наступне судове засідання у цій справі відбудеться 21 серпня.

Нагадаємо, стріляв затриманий Михайло Дерещук  у відомого франківського підприємця Ігоря Гербіна 31 липня. Бізнесмен припаркувався поруч свого магазину. В цей момент нападник, який проходив повз автомобіль, випустив у бокове скло, поруч шофера, 6 куль. Після чого зник з місця події. Стрілянина трапилася на очах у десятків перехожих. Крім того, нападника зафіксували камери відеоспостереження, яких у тому районі чимало.Через 6 годин після цього підозрюваного затримали в одному з навколишніх сіл Івано-Франківська під час намагання переховатися з одного місця в інше. Між чоловіками напередодні трапився конфлікт, в ході якого підозрюваний отримав тілесні ушкодження і вирішив помститись. 9 серпня Ігор Гербін помер у лікарні. У Франківську підприємець був відомий під прізвиськом “Червонєц”. Згодом у мережі з’явилось відео, яке, ймовірно, стало причиною стрілянини.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...