Мед Атлант

Автомобільна мода 2018. ФОТОРЕПОРТАЖ

Женева в березні – справжній рай для автолюбителів. Традиційно навесні кожного року поблизу Женевського озера відбувається одна з найважливіших та найбільш авторитетних у світі європейська автовиставка. На видовищному шоу збираються більш ніж сто автовиробників та тисячі фанатів техніки. Цьогорічний 88-й автосалон не став винятком. Упродовж десяти днів, з 8 по 18 березня 2018 року, лідери авторинку представляли своє бачення автомобільного сьогодення та його майбутнього. Яким воно буде, вдалося на власні очі побачити журналістам “МІСТА”. Більше про гарячі тренди автомобільної моди – у нашому спецрепортажі.

Фактично кожен автовиробник підготував до показу в Женеві принаймні одну світову прем’єру. Гучні та менш вражаючі – в Женеві достойні новинки презентували у різних сегментах: як серед сімейних автомобілів, машин економ-класу, так і для людей з великим гаманцем та любителів драйву на шалених швидкостях.

“Ferrari”, “Porsche” та “Lamborghini” сяяли своїми зірками у вигляді “Ferrari 488 Pista”, “Porsche 911 GT3 RS” і “Lamborghini Huracán Performante Spyder” та “Urus”. Останній– найшвидший позашляховик у світі, що розганяється до сотні за 3,6 секунди, вперше представлений на огляд широкої публіки саме на стендах Женевського автосалону.

Схід – Захід. Варто відзначити “старих” європейських гравців автомобільного ринку, бренди яких отримали нове дихання після фінансових вливань з Азії.

Культові британські марки “Jaguar” та “LandRover” завдяки потужному потоку інвестицій після придбання індійською компанією “TATA” продовжують розширювати  лінійку своїх автомобілів та вражати фанатів високою технологічністю йсупер-дизайном. В Женеві “Ягуар” продемонстрував серійну, повністю електричну версію кросовера “Jaguar I-Pace”.

Таким самим шляхом дістатися автомобільного Олімпу вдалося і “Volvo”. Після китайських інвестицій автовиробник вдало “перезавантажився”. Поєднавши свій колосальний досвід у безпеці та надійності з сучасними технологіями, шведські автомобілі за останні кілька років досягли довершеності як по дизайну, так і за технологічними рішеннями. Визнання продуктивності шведсько-китайської співпраці не змусило себе чекати. Цього року “Volvo XC40″ став автомобілем року в Європі, переможцем європейського конкурсу “CaroftheYear 2018”, що проводився напередодні Женевського автосалону.

Орієнтація на маси. Візуальні концепти, ексклюзивні спортивні автомобілі та люксові лімузини зайняли лише частину виставки. Більшість автовиробників не забувають про  масового споживача: новий “Mercedes” A-класу, “Peugeot 508” з його захоплюючим дизайном або “Audi A6”, готові підкорювати дороги в найближчому майбутньому. Раніше серійні автомобілі рідко бути таким інноваційними та яскравими, як цього року.

Лідери та аутсайдери. Стенди Женевського автошоу– чудовий маркер того, в кого з виробників справи йдуть добре, а хто здає позиції. Так, “Opel” цьогоріч узагалі відмовився від участі в дорогому та масштабному шоу. “Fiat” також не мав чим особливо хвалитися, а тому був представлений дуже слабенько. Японці “Nissan” та “Honda” не виставляли лінійку своїх люксових брендів “Infiniti” й “Acura”.

Серед найсильніших: “Volkswagen, Audi, Škoda“, “Seat”, “Bentley”, “Bugatti“, “Lamborghini.Особливо потужно цього року виглядав “Mercedes”. Крім згаданої новинки A-класу зі вражаючим дизайном, “Daimler” презентуваврестайлінг-версію седану C-класу. Але найбільш очікуваною була презентація нового спортивного “Gelandewagen” –”MercedesG 63 AMG“, з V8, об’ємом 5,5 л та потужністю 685 к.с.

“McLaren” приголомшував своїм неймовірним “McLarenSenna MSO carbonfiber”.

“BMW” для Женеви підготував дві новинки. Першу – кросовер “Х4” другого покоління та його спортивну модифікацію “М”. Другу – новий флагман марки, концепт “М8 GranCoupe”.

Французи “Renault” та “Peugeot” також не пасли задніх та продемонстрували, що  працюють не лише над наповненням ринку бюджетних автомобілів, а й упевнено дивляться вперед. Їхній козир –”Renault EZ-GO”, світова прем’єра якого відбулася в Женеві,– справжнісінький автомобіль майбутнього: він електричний і автономний, може повністю обходитися без водія.

Корейці “КІА” та “Hyundai” чітко закріпилися у своєму сегменті, успішно розвиваються і представляють ринку яскраві новинки – універсал «KIACeed», новий кросовер “HyundaiSantaFe”. Концепт “HyundaiLe Fil Rouge” – ще одна світова женевська прем’єра, котра показує, в якому напрямку буде розвиватися дизайн марки.

“Гібриди замість дизелів” – під таким девізом виставлявся в Женеві виробник найнадійніших автомобілів “Toyota”/”Lexus”. Японці представили широку лінійку своїх автомобілів у стандартному та люкс-сегментах.

Американський автогігант, компанія “Ford”, презентувала європейській публіці новий “FordMustangBullitt”, оновлений кросовер “FordEdge” – найбільш технічно просунуту модель подібного класу за всю історію “Ford”, а також нову модель “Ka+ Active” –першу “позашляхову” версію в сімействі “Ka+” із чудовим співвідношенням ціна/якість, а також повністю оновлене сімейство динамічних і стильних мікроавтобусів “Tourneo” –”TourneoCourier”, “TourneoConnect” і “TourneoCustom”.

Ще один тренд Женеви-2018 – ностальгія за минулим. Автовиробники озираються на найбільш вдалі моделі минулих років та намагаються обіграти їх по-новому. На сусідньому з “Фордом” стенді красувавсяновий “JeepWrangler JL”, який нарешті доплив до Європи і був представлений у Женеві.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...