Мед Атлант

Жіноче обличчя Служби порятунку: історія Діани Коробейко – фельдшерки з Івано-Франківщини

Для Діани Коробейко – фельдшерки групи рятувальних робіт аварійно-рятувального спецпризначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області, служба у лавах рятувальників стала логічним продовженням її кар’єри у Збройних Силах України. А за плечима у цієї жінки — армійська вислуга у 25 років, величезний досвід та щире бажання допомагати людям.

Історією Діани Коробейко поділилися на сторінці ДСНС України у соцмережі.

Пані Діана військову службу розпочала у Дрогобицькій військовій частині, а саме у медичному пункті фельдшером. У грудні 1987-го року їй запропонували відрядження до Афганістану, де жінка прослужила до лютого 1989-го у Баграмській дивізії в полку медичного пункту. Згадує, як було важко психологічно, скільки страждань і крові довелося побачити… Але саме в таких умовах по-справжньому розумієш цінність та неповторність кожного людського життя.

Зараз, будучи рятувальницею, Діана Коробейко знову перебуває на символічній передовій невидимого фронту, готова будь-якої миті виїхати за сигналом “Тривога” для надання допомоги. У складі групи виїжджає на надзвичайні ситуації, надає невідкладну медичну допомогу потерпілим у ДТП до прибуття швидкої. Саме пані Діана, прибувши на місце події, оцінює стан постраждалих, зупиняє кровотечу, вводить знеболюючі препарати, та рекомендує бійцям найменш травматичний спосіб для вивільнення людини з понівеченого авто.

В колективі пані Діана користується заслуженою повагою, адже її досвід та високий професіоналізм примножується любов’ю до обраного фаху та слугує прикладом для молодих працівників.

Читайте такожПрикарпатський пожежник у свій вихідний врятував чоловіка. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...