Мед Атлант

Школярі Косівщини взяли участь у партнерській поїздці до Польщі.ФОТО

Учні старших класів однієї з Косівських шкіл відвідали Польщу. Поїздка відбулася в рамках реалізації проекту “Відлуння Вітчизни”.

В період з 14 до 19 червня учні старших класів Косівської ЗОШ I-II ступенів №1 взяли участь у партнерському проекті, що фінансується Міністерством освіти Республіки Польща. Мета проекту – співпраця між школами України та Польщі.

Вихованці школи мали змогу не тільки побачити, як навчаються за кордоном. Програма також передбачала екскурсії містом та презентації польських путівників, інформує прес-служба Косівської РДА.

Делегація зупинилась в комплексі відпочинку “Анджеювка”, де учасники мали змогу активно проводити своє дозвілля. Крім того, учні відвідали інший відпочинковий комплекс, зустрілися з народним ансамблем місцевих гуралів та співали пісні біля вогнища.

Особливо дітям сподобався останній день в іншій країні – учні побували в історичному місті Кракові, який їх зачарував своєю історією та архітектурою.

Справжньою несподіванкою для іноземних дітей стали подарунки від франківців – учні підготували для них вишиті сорочки та українські солодощі. Взамін вихованці польських шкіл пригостили їх піцою та морозивом, а також влаштували нашим учням прощальну вечірку.

Директор Косівської ЗОШ №1 Галина Грималюк каже, що учням дуже сподобалася поїздка. Учні не тільки побували в новій країні, побачили їх звичаї і традиції, але й завели нові корисні знайомства серед дітей-іноземців. Представники педадогічного складу також залишилися задоволеними, оскільки вони обмінялися досвідом зі своїми колегами з Польщі.

Наразі учні та вчителі  Косівської школи планують продовжувати співпрацю з польськими навчальними закладами надалі і спільними зусиллями організовувати схожі заходи для дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...