Мед Атлант

Конфлікт за землю: на Пасічній громада перекрила рух техніці БК “Вертикаль”. ФОТО

Як писало МІСТО, сьогодні на скандальній земельній ділянці біля школи №24, де місцеві мешканці хотіли облаштувати сквер, будівельна компанія “Вертикаль” почала зводити паркан. Аби перешкодити роботам, близько трьох десятків жителів прилеглих будинків перекрили заїзд для техніки будівельної компанії.

За словами учасників протесту, на територію кількома машинами “завезли”  людей, переодягнутих у форму охорони. Протестувальники не знають хто це: чи працівники СБУ, а чи “тітушки”.

Машини, на яких за словами протестувальників, привезли “тітушок”

Не знаю хто це, чи нові тітушки, чи хто. Вони  показують нам  роздруковані папери з інтернету, а від забудівельної компанії нікого немає. Ми просто стоїмо, спостерігаємо і не пускаємо трактор, бо не можемо перешкоджати і боротися з кремезними чоловіками у формі, – каже протестувальниця.

Жителі пояснили “охоронцям”, що будівництво мало бути призупинене до 19 червня, щоб працівники робочої групи могли приїхати та розібратись у ситуації. Доручення створити робочу групудав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків на минулій сесії. Однак,  за словами громади, ніхто так і не приїждав, не спілкувався з ними.

До слова,  засновник будівельної компанії “Вертикаль”  Олег Лєпєнін коментував, що термін перемовин передбачався строком до  одного місяця, а не певного числа.

Тим часом, люди стоять і перекривають рух тракторам БК “Вертикаль”. Також вони звертаються до найрізноманітніших служб, проте безрезультатно.  Нарікають, відповідь завжди одна: “це не наша справа, ми у цьому не компетентні”. Також протестувальники викликали працівників поліції, написали заяву.

 

Люди налаштовані перекривати дорогу до вечора. Кажуть, чекатимуть закінчення робочого дня, щоб до акції протесту приєдналась якомога більша кількість осіб.

Тим часом, в післяобідню пору, до протестувальників навідався представник виконавчої служби. Каже, що будівельна компанія отримала дозвіл на будівельні роботи, а вже цього четверга на засіданні міського виконавчого комітету розглянуть питання мешканців.

Нагадаємо, на Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони. Будівельна компанія “Вертикаль” має намір забудувати землю двома десятиповерхівками. Натомість, мешканці прилеглих будинків проти будівництва, хочуть бачити на спірній території сквер. 

Після буремних громадських обговорень, що відбулись   18  червня, що відбулись  з народним обранцем Андрієм Строїчем та представниками будівельної компанії “Вертикаль,  жителі району прийшли на сесію міської ради. Тоді мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав громаду  та ініціював створення робочої групи задля вирішення проблеми. 

Читайте також: У середмісті відкопують залишки оборонної брами Станіславської фортеці. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...