Мед Атлант

На вулиці Бандери з`явиться новий садочок. ФОТО

В приміщенні  на Бандери відновлять дитячий садочок. Місцем  для маленьких франківців поступилися освітяни.

Уже майже місяць працівники департаменту освіти та науки облаштовуються на новому місці. Вони переїхали з приміщення на вулиці Бандери, 10Г, в якому працювали понад 20 років, на вулицю Кадринала Любомира Гузара, 15 (раніше Новгородська).

Заступник начальника департаменту Наталія Микула розповідає, що мова про переїзд велася дуже давно, тому працівники були до нього готові.

Ми, як освітяни, розуміємо, що це потреба часу. Ми знаємо, що наше колишнє приміщення є типовим для ДНЗ. Та й хто, як не ми маємо показати приклад, що такі приміщення треба повертати дітям. Адже місто цього потребує, – зазначила Наталія Микула.

Окрім того, це дало можливість структурувати роботу департаменту, інформує прес-служба міського  голови. Тепер керівники відділів та їхні підлеглі знаходяться у сусідніх кабінетах.

Щодо відновлення дитячого садочку на вулиці Бандери, то заступник УКБ Володимир Ковальчук зазначає, що роботи дуже багато. Раніше це був садочок на 210 місць, але за новими нормами лише 150. Новий садочок буде повноцінним дошкільним навчальним закладом – з актовим та спортивним залами й ігровим майданчиком.

Місто розвивається динамічно. Населення постійно збільшується й нам бракує дитячих садочків та шкіл. Приміщення на Бандери чудово підходить для облаштування в ньому ДНЗ. Це центр міста й він тут справді потрібен. Але це тривалий процес. Вже узгоджено попередні плани розташування, зроблено проектні пропозиції. До кінця року планують виготовити проект та завершити його еспертизу. Окрім того продовжуємо роботи на вулиці Хоткевича, 11А. Працюємо над тим, щоб у місті було зручно всім, – підсумував міський голова Руслан Марцінків.

Автор фото: Богдан Досюк

Читайте також: У Франківську з’являться три нові водограї: локації, особливості. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...