Мед Атлант

Одного з керівників ДАБІ, який попався на хабарі, почнуть судити. ФОТО

Прокуратура передала до суду справу щодо працівника ДАБІ в Івано-Франківській області, який у лютому отримав неправомірну вигоду в сумі 2100 доларів США.

Нагадаємо, чоловік вимагав 2 100$ хабара. Вимагав грошей від будівельної фірми міста за сприяння у продовженні строку дії ліцензії на виконання будівельних робіт та не проведення планової перевірки діяльності компанії. Для отримання грошей чиновник залучив посередника — свого знайомого приватного підприємця. Оперативники спецслужби затримали посередника у центральній частині міста, під час отримання всієї суми хабара.
Результат пошуку зображень за запитом "олексій жирик"

ФОТО: СБУ в області

На теперішній час Івано-Франківською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо вищевказаної особи за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3ст. 368 (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою”) Кримінального кодексу України. За вчинені дії особі загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Затриманим виявився Олексій Жирик, 1989 року народження — керівник сектору по роботі з ліцензіатами управління ДАБІ в Івано-Франківській області. Це МІСТО з’ясувало з власних джерел. На днях Жирику обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте з можливістю внесення застави у сумі 140 тис 960 грн. Слід додати, що після затримання пану Олексію стало погано. У залу суду для обрання запобіжного заходу чоловіка у прямому сенсі завезли. Опісля спецслужби не змогли доставити Жирика в СІЗО, бо його повезли в лікарню. Олексій Жирик лікувався в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1. За ним був цілодобовий контроль з боку правоохоронців. Чоловік себе настільки погано почував, що ходити не міг: його возили у спеціальному кріслі. Сьогодні, 27 лютого, в обідній час чиновник ще лежав на стаціонарі.

На фото Олексій Жирик

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...