Мед Атлант

Смертельна ДТП в Отинії: винуватець потрапив до в`язниці. ФОТО

Прикарпатськими правоохоронцями затримано  водія, який вчинив смертельну  ДТП  і  втік з  пасажирами   з  місця  події. Винуватцю в суді обрано міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, аварія сталася у смт. Отинія, що на Коломийщині, 30 червня.Зіткнулися “БМВ Х5” і “Део Ланос”. Автомобіль “БМВ” від  зіткнення відкинуло в огорожу. МІСТУ з власних джерел стало відомо, що водій “БМВ” втік з місця аварії. Згодом цю інформацію нашим кореспондентам підтвердили  у поліції. Більше того, за  кермом автомобіля водій перебував найімовірніше нетверезим. В автомобілі було чотири  особи: водій і три пасажири.  На це вказують джерела нашого  видання. Зі слів очевидців, “БМВ Х5” рухався на великій швидкості в бік Івано-Франківська, здійснивши обгін декількох машин,  допустив зіткнення з “Део Ланос”, який рухався в попутному напрямку та мав намір повернути ліворуч. 30-річний водій “Ланоса” загинув на місці.  Пасажира “Део” госпіталізовано до обласної  лікарні у Франківську. Йому діагностували закриті травми органів грудної клітки, черепно-мозкову травму, перелом ключиці та ін. Одного із  пасажирів “БМВ”  затримано. Інші “накивали п`ятами” разом із водієм 30  червня.

AutoLifeIF Телеграм та https://t.me/IF112

Згодом стало відомо, що за кермом перебував уже судимий чоловік, син  кримінального авторитета з 90-тих. 2 липня він самостійно прийшов до  правоохоронців з повинною. Сьогодні, 3 липня, у суді 33-річному винуватцю  обрали міру запобіжного заходу.

Підозрюваному у вчиненні вказаної ДТП суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб без права внесення застави. Поліція області інформує,  що 33-річний мешканець Івано-Франківська уже раніше судимий за вчинення замаху на вбивство (ч.2 ст.15 та п.7 ч. 2 ст. 115 (“Умисне вбивство”) Кримінального кодексу України.

За фактом ДТП поліція розпочала кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину передбаченого ч.2 ст. 286 Кримінального кодексу України (“Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортними засобами”), що спричинили смерть потерпілому або тяжке тілесне ушкодження. Згідно санкції статті такі дії краються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами та строк до трьох років або без такого.

Прикарпатська поліція висловлює щиру вдячність громадянам у сприянні та наданні інформації про обставини та деталі вчинення цієї трагічної події. Завдяки небайдужості та правосвідомості людей цей злочин розкрито, а винний понесе покарання згідно вимог Закону, – йдеться на офіційному сайті правоохоронців.

Читайте також: Конфлікт за землю: на Пасічній громада перекрила рух техніці БК “Вертикаль”. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...