Мед Атлант

Франківці звинувачують владу у тому, що обвалився балкон з пенсіонеркою. ФОТО

Як писало МІСТО, у центрі Івано-Франківська разом із пенсіонеркою обвалився балкон. Жінка стояла на балконі саме в той час, коли обвалився його кут.

Потерпілу госпіталізували з переломами ніг та ребер, а тим часом у дворі зібрались обурені мешканці, правоохоронці і представник компанії балансоутримувача будинку.

Людмила Женкова розповіла, що проживає у будинку ще з післявоєнного періоду і вважає, що виною інциденту є не час.

Думаю, це сталось не через час. Будинок руйнується через незаконні добудови над ним. Планування мало бути зовсім інше. До того ж, дозволили тут проїзд. Будинок – архітектурна пам’ятка, тому без влади ми не можемо нічого вирішити. Винна саме влада. Якщо ми хочемо бути туристичним центром – в першу чергу, треба зверати увагу на такі будинки, а все розсипається, – каже пані Людмила.

Ще одна мешканка ділиться, що вона неодноразово зверталась до міської влади щодо аварійності будинку.

Були на прийомі мера. Просили, щоб він допоміг дати дозвіл від забудівельника на переїзд в інше житло, щоб мт не жили в напівзруйнованому будинку. Спершу це був двоповерховий будинок, а добудували ще й третій поверх. Ніхто нічого не робить, лише помалювали фасад, – обурюється франківка.

Натомість, каже жінка, міський голова сміявся та відповів, що місць нема. Вона цитує слова Миколи Вітенка – заступника мера: “поки не буде жертв – нічого не вдіємо”.

До будинку ще у лютому повинна була навідатись комісія, однак досі ніхто не приходив.

Тим часом, директор КП “Балтія-сервіс”, на балансі якої перебуває будинок,  Максим Сирлик наголошує, обвал – не вина підприємства.

Як управитель ніякої вини нема, не було і не буде. Був проведений конкурс, бо мешканці не подали документи на форму власноті. Ми виграли конкурс, і можемо обслуговувати водопостачання, електромережі та проводити звичайні технічні роботи. Капітальний ремонт ми ніколи не виконували і виконувати не будемо. Це має робитись за заявою мешканців, – каже Сирлик.

Читайте також: У Франківську вночі горіла обласна лікарня

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...