Мед Атлант

На Прикарпатті триває підготовка до ювілейного Міжнародного Гуцульського фестивалю

Офіційне відкриття Міжнародного Гуцульського фестивалю розпочнеться 27 липня традиційною краєзнавчою науково-практичною конференцією.

Цього  тижня у Будинку культури міста Яремче, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, відбулося засідання оргкомітету XXV Міжнародного гуцульського фестивалю, на якому обговорено план заходів фестивалю та проведено жеребкування серед його учасників.

У роботі оргкомітету також взяли участь голова місцевого оргкомітету, перший заступник Яремчанського міського голови Тарас Клим’юк, голови районних державних адміністрацій, начальники відділів культури РДА, представники Львівської, Чернівецької та Закарпатської областей.

Фестиваль відбуватиметься в місті Яремче 27-29 липня, а святкові заходи розпочнуться з 21 липня.

Міжнародний гуцульський фестиваль ось уже 25-й раз збере представників талановитого етносу з усього світу, покличе в гості на Прикарпаття тих, хто любить народні традиції, ремесла, пісню і танець. Тому вбачаю наше завдання у забезпеченні проведення фестивалю на високому мистецькому рівні, – зазначив під час засідання оргкомітету заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк. – Ми сьогодні працюємо над підготовкою заходів, запланованих на території Яремчанської міської ради: узгоджуємо локації фестивалю, кількість делегацій і учасників, завдання для наших структур і служб.

За словами заступника начальника управління культури, національностей та релігій ОДА Мирослави Корнелюк, упродовж тижня відбудуться духовна конференція і свято духовної музики та пісні в місті Яремче, свято гуцульської страви в селі Поляниця, “Гуцульські забави” в Татарові, опришківські змаги у Ворохті, обрядове дійство “Гуцульське весілля” в Яремче, свято “Полонинський клич” в Микуличині, свято гуцульської фіри в Яблуниці.

27 липня в Яремче розпочне роботу науково-практична конференція “Гуцульщина – ХХІ сторіччя: проблеми та перспективи збереження гірської природи та етнічної культури в гуцульському регіоні українських Карпат в умовах глобалізації”. А 28-29 липня яремчанців та гостей краю чекає насичена фестивальна програма, яка завершиться гала-концертом переможців і виступами гостей XXV-ого Міжнародного гуцульського фестивалю.

Читайте також:  Гуцули розвінчали міфи про себе та розповіли про інтимне. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...