Мед Атлант

Скульптури закоханих та аераційний фонтан: у парку Шевченка нові цікавинки. ФОТО/ВІДЕО

На верхньому озері в міському парку ім. Т. Шевченка сьогодні відкрили фонтан, а на  Лебединому озері встановили  дві скульптури закоханих.

Про це на публічній  сторінці у фейсбук написав міський голова Івано-Франківська Руслан  Марцінків.

Тепер  франківці на Лебединому озері можуть зустріти місцевих закоханих –  Марічку та Іванка. Йдеться про героїв повісті “Тіні забутих предків”. Їх для міста зробив відомий в Україні закарпатський майстер Микола Глеба.

Фігури придбали ще минулого року, але встановили лише зараз, бо чекали на благоустрій території біля озера. Відкриття символічно приурочили до свята Івана Купала,  –  йдеться у повідомленні мера.

Фото: МІСТА та Богдана Досюка

Крім того,  в парку Шевченка на верхньому озері запрацював аераційний фонтан. Він має не лише декоративну функцію, а ще й забезпечує рух води та насичення її киснем. Що, в свою чергу, сприяє руху води та не дає застоюватися. Придбали фонтан-аератор за 200 тисяч гривень.

Це один з кроків реалізації загальної концепції розвитку парку. На черзі альтанка в японському стилі, – повідомила директор КП “Центр розвитку міста та рекреації” Руслана Василюк.

Нагадаємо,  сьогодні, 6 липня, в Івано-Франківську запрацював муніципальний тир.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...