Мед Атлант

У Косові відбудеться турнір між луганськими та прикарпатськими силачами. ФОТО

Вже завтра, 7 липня, на центральній площі Косова розпочнеться матчева зустріч збірних команд Івано-Франківської та Луганської областей з силового екстриму. Тим часом, у Франківську відбулась прес-конференція з організаторами та спортсменами щодо майбутніх змагань.

Подібна командна зустріч відбудеться вперше в Україні, адже членами команди поруч з чоловіками є  жінки: 2 чоловіки та 1 дівчина.

На спортсменів чекає 5 вправ: тяга автомобіля в упряжці, естафета з носінням важких валіз, колодязів, станова тяга. Дівчата підніматимуть конструкції вагою від 150 кг, а чоловіки – автівки. Крім цього, дівчатка та хлопці підніматимуть важкі штанги, акселі над головою. Результат залежатиме від часу, кількості підйомів та ваги, – розповідає капітан команди “Прикарпаття”, найсильніша людина Прикарпаття з 2014 року і організатор дійства Володимир Пиндус.

Захід покликаний популяризувати здоровий спосіб життя, а головна “перчинка змагань” те, що дівчата змагатимуться разом із чоловіками.

Є пропозиції, щоб троє дівчат в упряжці спробували протягнути автомобіль. Це буде видовищно і цікаво, – каже Володимир Пиндус.

Володимир додає, на турнірі, можливо, будуть встановлені нові рекорди України.

Я найлегша жінка, що виступає в силовому екстримі, але встановила рекорд України. У Косові спробую його побити, – каже МСКС зпауерліфтингу, дворозова чемпіонка з силового екстриму Юля Шенкаренко.

На теренах України подібне відбуватиметься вперше. Переможець отримає грошову винагороду. Спортсмени кажуть, готові до запеклої боротьби. Вони запрошують всіх охочих, обіцяють цікавинки та конкурси для глядачів.

Читайте також: Британець, який пішки подолав тисячі кілометрів заради онкохворих, зупинився у Калуші. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...