Мед Атлант

Співак Василь Мельникович виконав жартівливу пісню про ровер. ВІДЕО

Прикарпатський музикант, виконавець, громадський діяч Василь Мельникович, також знаний як ГуцулХуліган, поділився з шанувальниками новим творчим доробком. Артист в соціальній мережі “Фейсбук” опублікував коротке відео, де наспівує демоверсію нової піснї – про велосипед, або “ровер” (саме так люблять називати цей транспортний засіб на Галичині).

Торік в Долині відбувся перший фестиваль гумору та сатири “Весела копиця”, участь у якому брав місцевий гурт “Контраст”. І що цікаво, віртуоза-баяніста цього колективу звати Тарас Шевченко (не той Шевченко, про якого ви могли подумати, – авт.)

Тарас мені каже: “Я маю для тебе пісню. Сам написав і слова і музику, ану послухай. Ти коли купив Land Rover, я спостерігав, як неквапливо по вулиці Франка їдеш, та й вирішив написати пісню про ровер”. Двоколісний, – сміється Василь Мельникович.

Аранжування зробив сам виконавець на власній студії звукозапису. Офіційна презентація відбудеться незабаром.

Поки що ми її “обкатуємо” на концертах, дивлячись на реакцію слухача, – розповідає співак. – Ровер – це то, на чому їздить будь-хто: чи-то простий робочий, який не має можливості купити собі авто, чи-то багатий дядько, який має Land Rover, але дбає про своє здоров’я, і навіть мер, – додає він.

ГуцулХуліган розповідає, що часто люди пропонують йому співати їхні авторські пісні, та обирає тільки те, що йому до душі.

Я маю з першої ноти відчути, що то моє, – каже Василь. – От цей “Ровер”, – продовжує він, – я зробив у такому стилі, аби догодити нарешті місцевим радіостанціям, бо мої пісні, чомусь, на радіо не звучать: та – заполітизована, та – про вісілє… А от коли приходиться до виборів, то все одно політичні гасла лунають з наших FMок день і ніч!

Василь Мельникович сподівається нарешті почути нову пісню в радіоефірі Івано-Франківська – міста, в якому живе і яке славить:

Я коли лечу на гастролі в Америку чи Європу, то кажу, що я з Франківська, але родився в Гошеві. Ніколи того не цурався, а моє місто мене, чомусь, цурається.

За цей тиждень ми мали 4 концерти і всюди звучав “Ровер”, навіть просили ще раз заспівати. Думаю, пісня приживеться в народі. Сьогодні з Києва зателефонував мій знайомий і каже: “Василю, що ти наробив, весь офіс ходить і співає твій “Ровер”, замість того, аби працювати”.

Зі спогадів

Артист пригадує, як їздив на маленькому старому ровері, котрий купили сестрі. А свій власний отримав після того, як впав з черешні і травмував собі руку.

Я зламав дві кістки, а тоді за одну платили страховий випадок 40 рублів, якщо не помиляюсь. То був 1988 рік, я дуже довго ходив за тою страховкою, а коли отримав гроші, купив собі ровер “Україна”. Ото було щастя!

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...