Мед Атлант

Мешканці Пасічної перекриють Галицьку, протестуючи проти забудови. ФОТО

На Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони.Під вечір  мешканці повідомили про  перекриття траси на львівський напрямок. Люди протестують проти забудови зеленої зони.

Про це повідомлення у фейсбук мешканка Пасічної Женя Ступ’як.

Ми всіма можливим методами намагаємося вберегти останню зелену ділянку біля наших будинків від забудови. Нагадаємо, на тому місці БК “Вертикаль” планує звести дві висотки по два під’їзди. Тим самим забравши у нас право на хоч маленький єдиний сквер у цьому районі, а також знищивши новеньку дорогу, яку збудували до дитячого садка “Вишиванка”.

Вже більше місяця ми ведемо цю боротьбу, ми ходили на сесію міської ради, безліч комісій, ми написали гору звернень у всі можливі інстанції, по нашому питанню створена робоча група у міській раді, ми разом з дітками засадили невеликі ділянки, прилеглі до території забудови, деревами, врешті, ми двічі перекривали дороги.

А що отримали натомість – забудовник звів паркан, вирубав дерева, завіз трактор. До речі, з порушеннями, оскільки паркан обмежує оглядовість дороги і може спричинити до ДПТ, а важка техніка взагалі не має права їздити по житловій зоні. Погодженої з поліцією схеми руху у них немає, що було нині зафіксовано поліцейськими. Сьогодні зранку працівники “Вертикалі” вимикали посаджені нами дерева. На що склала відповідний акт муніципальна варта.

Ми чекаємо відповідей – але їх або немає, або приходять банальні відписки. Ми чекаємо реакції влади… На жаль, її теж немає. Нас не чують. Ми дуже хочемо зустрічі з міським головою Русланом Марцінківим, на сесії він висловив нам слова підтримки, але від його заступників, які задіяні у робочій групі, ми бачимо іншу позицію.

Можливо, через розголос у ЗМІ і ФБ він нарешті нас почує, запрошення на сьогоднішню зустріч також передали через депутата від нашої округу Андрія Строїча.
Отож сьогодні (13.07), на 18:30 – біля будівельного паркану – ВСІМ БУТИ, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на Пасічній франківці борються із забудовником за клаптик зеленої зони. Будівельна компанія “Вертикаль” має намір забудувати землю двома десятиповерхівками. Натомість, мешканці прилеглих будинків проти будівництва, хочуть бачити на спірній території сквер. 

Після буремних громадських обговорень, що відбулись   18  червня, що відбулись  з народним обранцем Андрієм Строїчем та представниками будівельної компанії “Вертикаль,  жителі району прийшли на сесію міської ради. Тоді мер Івано-Франківська Руслан Марцінків підтримав громаду  та ініціював створення робочої групи задля вирішення проблеми. 

Як писало МІСТО, на скандальній земельній ділянці біля школи №24, де місцеві мешканці хотіли облаштувати сквер, будівельна компанія “Вертикаль” почала зводити паркан. Аби перешкодити роботам, близько трьох десятків жителів прилеглих будинків перекрили заїзд для техніки будівельної компанії. 4 липня громада блокувала рух на одній з центральних вулиць міста – Галицькій. 10 липня мешканці мікрорайону Пасічна висадили дерева на скандальній ділянці.За декілька днів дерева вирвали з корінням. 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...