Мед Атлант

Смерть на вашій совісті: мешканці незадоволені перевіркою будинку, де обвалився балкон з пенсіонеркою. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 13 липня, розпочалось обстеження будинку, де внаслідок падіння з балкону загинула пенсіонерка, за участю представника “Балтія-Сервіс”,  начальника відділу охорони культурної спадщини Володимира Ідака  та експерта.

МІСТО нагадує, що 87-річна пенсіонерка загинула, внаслідок обвалу балкону минулого тижня.  Кілька днів тому обурені жителі аварійного будинку прийшли до влади вимагаючи пояснень та допомоги у переселенні в інше житло. Саме тоді чиновники вирішили разом із управителем та міською архітектурою провести превентивні заходи, щоб вжити необхідних робіт для безпеки жильців.

Від керівників влади немає нікого. Люди обурені. Кажуть, можуть ще показати квартири всередині, де гниє стіна.

Представники комісії не раді журналістам. Зокрема, Володимир Ідак криками звернувся у бік журналіста МІСТА. Мовляв не заважайте працювати і не задавайте питання.

А чого ви ходите за нами. Ми не можемо зосередитися, – питає комісія  журналістів, намагаючись криком прогнати представників ЗМІ.

Родичі загиблої стверджують, що влада їх не просто ігнорує – вони тікають.

Один в ліс, а другий по дрова. Вони тікають від нас. З міськоїради до нас не дзвонили і не приходили, – каже пані Наталія, племінниця загиблої.

Керівник компанії балансоутримувача будинку Максим Сирлик каже, що будуть чекати висновку комісії, однак певні роботи слід починати негайно.

Ми повторно оглянули будинок. Зарано робити висновки. Все треба починати з підвалу. Він замокає. Також водовідведення не спрацьовує. Чекаємо заключення. Десь півтори місяці необхідно для остаточного висновку, – підкреслює Сирлик.

Втім, мешканці кажуть 1,5 місяці – задовго. Просять владу пришвидшити процеси.
Я тут проживаю 40 років. Прошу владу посприяти, аби комісія швидше подала висновки. Ми просимо підшукати нам житло, цей будинок – не підлягає ремонту. Комісією ми незадоволені. Це було хамське поводження. Вибачте, але я лежу на ліжку і чую, як “ходять” стіни і люстра. Ні влада, ні управитель, ні архітектура не йдуть на зустріч. Тут вже так пролилася кров, а може бути ще більше крові , – каже мешканка будинку Тетяна Стельмащук

 

Читайте також: В одній з франківських багатоповерхівок п’яний студент-іноземець переплутав квартири та вирвав дверну ручку. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...