Мед Атлант

“Серцеїди”: у Франківську презентували пікантну колекцію “теплих іграшок”. ФОТО

Як писало МІСТО,  аніматор та майстер зі створення “теплих” іграшок, франківець Богдан Савлюк створив колекцію напівоголених зірок української естради. Велетенського Олега Винника митець вже показав у соцмережі, а сьогодні, 16 липня, він презентував його журналістам.

Колекція має назву “Серцеїди 18+”.

Всі персонажі та історії є вигаданими. Будь-яке співпадіння з реальними людьми – випадковість. Але якщо хтось впізнає себе, то зможе придбати іграшку. Джерелом натхнення для створення колекції стала творчість “титанів” української естради. Кожна іграшка частково оголена, а історії про них є трохи пікантними. Тому колекція має позначку “18+” і розрахована на повнолітніх “вовчиць, левиць, муркотливих киць”, – каже Богдан Савлюк.

Перший з персонажів – Степан. За словами автора, він є “покровителем сну”. І кожна жінка прагне, щоб Степан “посадив яворину в її саду”.

Другий – “покровитель бджіл” Павло.

Є також “харизматичний горець, покровитель Верховини” Іван та “покровитель Тисмениці в образі Нео” – Богдан.

Корифей сучасної естради – персонаж Михайло.

Покровитель сала та кропиви. Кожна жінка хоче бути вареником у його сметані, – додає автор.

Ще один корифей – персонаж Олег. Він створений у вигляді “дресирувальника вовчиць, левиць, муркотливих киць”. Є також Віталій – голова “Ордену Білої ніжки”. Віктор – “покровитель обіцянок і пробачень”. Є і “Рембо сучасної естради” – персонаж Іво.

Десяте місце залишилось незайманим. Його автор вирішив продати.

Будь-хто зможе придбати і отримати власну копію.

Хочемо якісно зняти третю частину мультфільму “Воїни лісу”. Це вартує трохи грошей, тому вирішив це місце виставити на продаж. Хто заплатить певну суму грошей, той і стане десятим корифеєм на цьому Олімпі, – зазначив Богдан Савлюк.

Над ціною іграшок з нової колекції автор ще роздумує. Також він пояснив, чому обрав саме таку “оголену” форму мініатюр:

То є еклектика конфлікту ортодоксальних галичан з двома халамидниками з Палацу Потоцьких. Я взяв виконавців галицьких шлягерів, роздягнув їх трохи. Навіть зняв шкарпетки. Додав трохи пікантності, гумору, щоб примирити оці дві крайності, – каже Богдан Савлюк.

Нагадаємо, “Теплі іграшки” з’явилися навесні 2015 року в Івано-Франківську. У випускника філософського факультету Богдана Савлюка ідея виникла спонтанно. Захотілося власними руками створити іграшку, яка конкурувала б із заморськими бетменами, матрьошками та губко-бобами. Згодом, у невеличкій майстерні з’явилися три серії українських рукотворів – “Козаки”, “Повстанці” та “Гуцули”. У кожній – по 10 персонажів, які мають своє ім’я та оповідку. Деякі з цих забавок уже поповнили зібрання польських, німецьких та італійських колекціонерів. Інші – стали окрасою у робочому кабінеті Яроша, у приймальнях українських мерів та політиків.

Читайте також: Творці патріотичного мультика, який активно переглядають і критикують у Росії, презентували його другу серію. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...