Мед Атлант

Відповідає на питання, кліпаючи очима: хлопчик, який на велосипеді врізався у дерево, вийшов з коми

Як писало МІСТО, у Калуші в міському парку культури та відпочинку ім. Івана-Франка травмувався одинадцятирічний хлопець. Неповнолітній, їдучи на  велосипеді, врізався на швидкості у дерево

Дитина виявилась сиротою. Після смерті матері вихованням займається 73-літня бабуся. Зараз школяр перебуває  в реанімації дитячої обласної лікарні.

Як повідомили у соцмережі, дві операції пройшли успішно, тож дитина вийшла з коми та реагує на запитання: відповідає, кліпаючи очима.

Дитина в стабільно важкому не критичному стані. Лікування довготривале і важке. Завтра хочуть від’єднювати його від апарату. Подає сигнали на запитання-відкриває очі, – пише волонтерка.

Наразі доступ для посторонніх відвідувачів закритий, втім згодом Дмитру знадобиться постійний догляд. Волонтери звертаються до небайдужих, які готові допомогти.

Потрібно міняти памперси, мити дитину, розмовляти і підтримувати психологічно. Можна створювати графік чергування. З 9 ранку і як в кого виходить — мати з собою халат, шапочку, тапочки, без манікюрів великих та з сильним терпінням. Адже це не тільки фізично, а й психлогічно нелегко.

Читайте також: Бойко розповіла, скільки франківців уклали декларації з лікарями

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...