Мед Атлант

Івано-Франківськ поповниться 29 новими низькопідлоговими тролейбусами

Вже найближчим часом планують підписати контракт з фірмою-переможцем тендеру, а на початку наступного року очікується перша поставка транспортних засобів.

Сьогодні у міського голови Руслана Марцінківа відбулася робоча зустріч з представниками виробника “Белкоммунмаш” Республіки Білорусь та директором КП “Електроавтотранс” Віталієм Голутяком. Саме ця фірма отримала перемогу у тендері на придбання тролейбусів для Івано-Франківська. Обговорили організаційні питання та технічні особливості транспортних засобів.

Поповнення рухомого складу КП “Електроавтотранс” стало можливим завдяки співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, інформує прес-служба МВК.

Як наголосив директор КП “Електроавтотранс” Віталій Голутяк, тролейбуси будуть оснащені моторами українського виробництва.

Хочу зауважити, що мотори, які будуть поставлені до Івано-Франківська, – українського виробництва заводу ДП “Завод “Електроважмаш” (м. Харків). Вже замовлено 10 двигунів для майбутніх тролейбусів, які незабаром тестуватимуть у м. Мінську, – зазначив Голутяк.

Міський голова Руслан Марцінків зізнався, що вже найближчим часом місто планує підписати контракт з переможцем тендеру, а вже на початку наступного року очікує на поставку перших тролейбусів.

Всього маємо намір придбати 29 тролейбусів. 23 з яких закупимо за кредитні кошти ЄБРР, а 6 отримаємо як грант. Вкотре повторюю, що робимо ставку саме на розвиток комунального транспорту, адже саме муніципальні перевезення демонструють позитивні тенденції, – пояснив Марцінків.

Зазначимо, що тролейбуси білоруського виробництва вже курсують на вулицях Одеси, Дніпра, Краматорська та Сум.

Головне фото – ілюстративне.

Читайте такожУ франківському тролейбусі для маленьких пасажирів з`явилося додаткове кермо. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...