Мед Атлант

Активісти з Довгого Войнилова, які перекрили дорогу Калуш-Миколаїв, приїхали в ОДА. ФОТО/ВІДЕО

Як писало МІСТО, жителі села Довгий Войнилів Калуського району другу добу перекривають дорогу Калуш — Миколаїв, влаштувавши на блокпосту навіть нічне чергування.

Сьогодні, 19 липня, жителі Довгого Войнилова продовжують перекривати трасу. Група активних мешканців приїхала до Івано-Франківська, щоб зустрітися з керівництвом області. Люди кажуть, що хочуть поспілкуватися з головою ОДА Олегом Гончаруком з приводу цієї ситуації. Також на зустріч з мешканцями до облдержадміністрації прибув представник облавтодору.

До них вийшла заступниця голови ОДА Марія Савка, оскільки Олег Гончарук у відпустці. ‘

У першу чергу робилися дороги, якими найчастіше користуються люди. Ви бачите, що це робиться. Все одразу зробити неможливо. Цього року вперше запрацював Дорожній фонд. 75% акцизного збору у 2019 році піде на ремонт автошляхів. Ви стоїте, ви маєте право на відремонтовану дорогу. Але якщо грошей немає, то притягнути їх немає звідки, – звернулась Марія Совка до жителів Довгого Войнилова.

Перший заступник начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Любомир Семанів зазначив, що ямковий ремонт є неефективним, але наразі це єдине, що вони можуть запропонувати.

Кошти стараємось виділяти на капремонти дорожнього покриття. Але наразі на капітальне відновлення вашої дороги грошей немає. Ми вам надали відповідь, що ямковий ремонт плануємо у серпні-вересні цього року. Навіть до вашої акції у Копанках почали ямковий ремонт, – каже Любомир Семанів.

Люди обурено відреагували, що це ремонтом назвати смішно. ‘‘Ми вас не пустимо таке робити”, – кажуть мешканці села.

Жителі Довгого Войнилова пригрозили, що не дадуть провести жнива, якщо до них не дослухаються. Марія Савка відповіла, що за кілька років неможливо відремонтувати всі дороги.

Друге місце наша область займає в Україні по будівництві доріг. Понад 20 років нічого не робилося, а тепер є вже капітально відремонтовані якісні дороги. Уявіть, якщо мешканці всіх населених пунктів області почнуть перекривати дорогу?, – зауважила Савка.

 

Читайте також: Марцінків про перекриття доріг: Приходьте у міськраду, приковуйтеся кайданками, але не ускладнюйте життя іншим

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...