Мед Атлант

У Коломиї дамбу, яку відремонтували за 16 мільйонів, змиває дощами. ВІДЕО

У Коломиї нещодавно відремонтували дамбу, що мала би захищати мешканців прилеглих будинків від підняття води у ріці Прут. На це з міського бюджету витратили 16 мільйонів гривень. Втім, відреставровану дамбу заливає дощами, бетон кришиться на очах, а частина плит зсунулась в річку.

За проектом мали відновити понад 600 метрів дамби. Задля економії вирішили половину старих плит залишити. Новими замінити лише геть зруйновані, втім частина вже зсунулася в річку. Щілини залили бетоном, який кришиться на очах.

Щоправда заліпили менше третини щілин. Інші плити стрімка вода знову підмиває – земля далі просідає.

За планами тут мав бути міський пляж. Крім цього, нова велосипедна доріжка також у суцільних тріщинах.

Віктор живе за 800 м від Прута. Нарікає, через спотворене технікою русло страждають довколишні мешканці. Води в криницях не вистачає, а порятунку від повеней жодного. Бо замість того, щоб укріпити берег, стрімку течію направили просто під оновлену дамбу.

Замовник реконструкції – коломийське управління комунального майна. Гроші з державного бюджету надійшли торік у листопаді. Наприкінці грудня підряднику перерахували всю суму: понад 16 млн грн. За документами тоді ж і здали об’єкт в експлуатацію, хоча насправді роботи почали тільки навесні. За фактом незаконного перерахування державних грошей правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

У міській раді щасливі, що гроші вберегли. Запевняють, усе начебто згідно з проектом. Та все ж запросять для перевірки незалежного технічного експерта.

Скільки ще робитимуть дамбу – невідомо. За гарантійним зобов’язанням підрядник має обслуговувати споруду п’ять років. І ніхто знає що з нею буде далі. Тим часом слідчі з’ясовують, куди витратили державні мільйони та хто прийняв в експлуатацію дамбу.

Детальніше в сюжеті Факти.ICTV:

Читайте також: На Прикарпаття відрядили суддю з Рівненщини

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...