Мед Атлант

Органи самоврядування самоусунулись від сплати екологічного податку, – Ігор Яківчук

25 липня в Івано-Франківську розпочалося засідання колегії екологічної інспекції в області. На порядку денному розгляд питань, які стосуються забезпечення виконання природоохоронного законодавства.

На думку першого заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марії Савки, контролюючі органи мають покращити роботу в цьому напрямку.

Серед основних проблем -забруднення повітря. Є недостатньо контролю за цим процесом. Другий напрям – збереження лісів. Рубки мають бути чітко заплановані. Гірські райони мають найбільше охоронятися, щоб зберегти праліси. Стратегію поводження з ТПВ ми напрацьовуємо. Але сміття було, є і буде. І важливо швидше рухатись у цьому напрямку’, – каже Марія Савка.

Начальник Державної екоінспекції в області Ігор Стефурак каже, що у них не найкраща ситуація з матеріально-технічним забезпеченням. Що впливає і на роботу.

Якщо говорити про нашу лабораторію, то вона зараз нагадає засоби кам’яного віку, – додає Стефурак.

Марія Савка пообіцяла посприяти у виділенні 300 тисяч гривень на нове обладнання для здійснення екоінспекторами своїх службових обов’язків.

Ігор Яківчук, перший заступник начальника Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області зазначив, що проблемні питання не виникли вчора чи сьогодні, вони тривають роками.

Ми хочемо послухати сьогодні, які є покращення. Відсутність полігонів, очисних споруд, вирубка лісів – це проблеми. Є райони, де екологічна програма є лише на папері. Раз у півроку проходить колегія. Ми контролюючий орган, але не маємо додавати страху. Знаходити порушення і шукати шляхи вирішення проблем – наша робота’, – сказав Ігор Яківчук.

Також додав, що, фактично, органи самоврядування самоусунулись від сплати екологічного податку.

Забезпечення навколишнього середовища – обов’язок представників місцевого самоврядування. Пробуємо сварити, контролювати, але і допомагати, – підсумував Яківчук.

Читайте також: На “Каскаді” збудують новий дитячий садок.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...