Мед Атлант

На Франківщині добудують два нові мости

На Прикарпатті мають збудувати нові мости через річку Дністер у селі Сівка Войнилівська Калуського району та в селі Боднарів Калуського району через річку Луква.

На замовлення Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області проведено корегування проектно-кошторисної документації на будівництво мосту в селі Боднарів Калуського району через річку Луква на автомобільній дорозі державного значення Н-10 Стрий – Мамалига, км 82+881.

Проектно-кошторисна документація проходить державну експертизу, після якої буде визначена точна залишкова вартість будівництва,  інформує прес-служба Івано-Франківської ОДА. Надалі Служба автомобільних доріг оголосить державну закупівлю будівельних послуг, тобто тендер, на визначення підрядної організації, яка й буде проводити добудову цього мосту. Після таких підготовчих робіт міст у Боднарові якщо не в поточному, то в наступному році добудують.

Необхідність коригування проектно-кошторисної документації пов’язана з тим, що новий міст почали споруджувати ще 2006 року. Тоді філія “Мостова експлуатаційна дільниця” ДП “Івано-Франківський облавтодор” здійснила основні роботи з будівництва лівої половини проектованого мосту. Опісля через відсутність фінансування будівництво призупинили.

Крім того, на замовлення Служби автомобільних доріг цьогоріч заплановано будівництво нового мосту через річку Дністер у селі Сівка Войнилівська Калуського району. Там необхідно добудувати декілька прогонів, облаштувати проїзну частину та підходи до мосту.

У поточному році Служба автомобільних доріг в області організувала ремонт мостів у гірських районах. Зараз тривають такі роботи на шляхопроводі у селищі Делятин та мостах у селищі Ланчин Надвірнянського району, в селі Стопчатів Косівського району, та добудова мосту в Косові.

У селі Стопчатів ремонт мосту проводить ТзОВ “ПБС”. Дорожники регенерували та укріпили старе покриття і невдовзі встановлять новий шар асфальтобетону. Цей міст – один із тих, що постраждали під час повені 2008 року.

Торік завершено будівництво мосту на дорозі Н-10 Стрий – Мамалига, км 103+555, на об’їзній міста Івано-Франківська. Також зроблене металеве покриття проїжджої та пішохідної частин мосту через Дністер у селі Лука Городенківського району.

На Прикарпатті загалом є 1176 мостів на дорогах загального користування. Чи не всі вони побудовані за старими нормативами, понад п’ятдесят років тому, і потребують постійного нагляду. Більшість мостів, до того ж, потребує якщо не капітального, то бодай поточного ремонту.

Читайте також: У центрі Франківська відрізок дороги зроблять пішохідним

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...