Мед Атлант

Наїзд на протестувальників та побиття автодорівців: на Снятинщині люди цілодобово блокують дорогу. ФОТО

У селі Стецеве Снятинського району активісти другу добу зупиняють рух транспорту. Акцію протесту розпочали вчора вдосвіта, однак досі ніхто з представників влади не навідався до людей.

Селяни взялись до радикальних дій, бо майже місяць їх годують обіцянками про ремонт дороги.

Ми перекриваємо дорогу вже другу добу, але нас не звертають уваги. Дзвонили в “Івано-Франківськавтодор” але вони відповіли що не приїдуть”, – каже журналісту МІСТА представник громади.

Начальник Служби автомобільних доріг в області Василь Буджак розповідає, що активістів не ігнорують. Працівники служби свідомо відмовляють їхати у Стецево, адже напередодні протестувальники їх побили.

Вони не вперше перекривають дорогу. Раніше наші представники до них приїздили, щоб поспілкуватися. Протестувальники їх побили та пошкодили транспорт. Тож нехай тепер врегульовують ситуацію правоохоронці, – каже Буджак.

За словами головного дорожника області,  на експлуатаційне утримання та ліквідацію ямковості даної дороги кошти передбачені. Робота проводиться. Втім, якщо громада хоче капітального ремонту – це довготривала процедура. Мовляв, раніше ніж за 3 місяці цього зробити неможливо.

Тим часом, протест триває. Громада цілодобово блокує рух транспорту, пропускаючи лише карети “швидкої допомоги” та автівки з маленькими пасажирами. Одному з водіїв, що застряг в дорозі, ввірвався терпець.  Уночі легковик наїхав на людей.

Ми стоїмо по обох сторонах  кільця. Водій намагався заїхати на іншу смугу, а два десятки протестувальників стали на його шляху. Чоловік чи то зі злості, чи зі страху, натиснув на повну силу педаль газу. Людей пару метрів протягнуло за машиною, – розповідає активіст.

Окрім чоловіка зі зламаним бедром, внаслідок ДТП учасники протесту не зазнали серйозних ушкоджень. Їх госпіталізували до лікувального закладу, однак сьогодні вони знову вийшли на протест.

Автомобіліста у сусідньому селі спіймали працівники поліції.

Селяни налаштовані рішуче. Обіцяють надалі зупиняти рух транспорту. Ба більше, планують вирушити до Снятина, щоб блокувати трасу міжнародного значення.

 

Читайте також: На Франківщині під автомобілем поліції провалився міст. ФОТО

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...