Мед Атлант

У Калуші медики отримали зарплату за “червоним списком”

Ситуація з Калуським центром первинної медико-санітарної допомоги – сигнал про те, що і в Нацслужби здоров’я, і в медзакладів ще дуже багато роботи.

Нацслужба не зможе заплатити цьому закладу за обслуговування пацієнтів за деклараціями, які були укладені з порушенням чинних норм, інформують “Вікна” з посиланням на прес-службу Національної служби здоров’я України.

Медики не залишаться без зарплати, закладу здійснено оплату на підставі так званого «червоного списку» – переліку пацієнтів, які зареєстровані на території медзакладу, за тарифом 240 грн без застосування вікових коефіцієнтів.

А як тільки заклад введе в електронну систему охорони здоров’я декларації пацієнтів належним чином, Нацслужба зможе оплатити обслуговування цих пацієнтів за новими правилами.

Зараз, коли почалася друга хвиля підписання договорів, важливо, щоб такі проблеми більше не виникали. Тому Національна служба звернулася в Міністерство охорони здоров’я із проханням перевірити відповідність виявлених при звірці декларацій вимогам Порядку вибору лікаря, що надає первинну медичну допомогу, затвердженому Наказом МОЗ № 503 від 19.03.2018. Після чого НСЗУ буде ухвалювати остаточні рішення на підставі визначених МОЗ критеріїв.

Читайте також: Кожні 40 секунд 24 години на добу нова декларація: у Калуші Нацслужба здоров’я виявила порушення

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...